A hosszú haj ugyan macerás nyáron, de nagy előnye, hogy ezerféleképpen összefoghatod és feltűzheted. Egy kis leleményességgel bohém, romantikus és elegáns frizurákat készíthetsz magadnak otthon, ráadásul a kellékekért sem kell sok pénzt áldoznod. Azt már megmutattuk nektek, hogyan lehet egy régi, szétvágott zokni segítségével nőies kontyot varázsolni, most azonban sokkal egyszerűbb frizuratippeket adunk.

Csajos, romantikus frizurák szalagokkal

Egy-két színes szalag könnyen összeszedhető a nagyi varródobozából, de bármelyik varrónő szívesen összegyűjti neked a felesleges textilcsíkokat, melyeket úgyis kidobna a szemétbe, és azokból is készíthetsz hajdíszítő pántlikákat. Ha nehezen vetemedsz ilyesmire, még mindig elmehetsz bármelyik rövidáru-üzletbe, ahonnan nevetségesen olcsón beszerezhetsz több méter szalagot, akár bársonyból vagy csipkéből is.

A szalagos hajviseleteknek rengeteg verziójuk van, bátran beleviheted a kreativitásodat. A legegyszerűbb, ha lófarkat készítesz magadnak, amit szalaggal kötsz át retró stílusban. Szalag helyett köteleket is használhatsz, melyeket össze is fonhatsz, majd beletekerheted, beépítheted a copfodba. Fejpántként is jól működnek a színes szalagok, különösen a vastagabbak.

A fekete bársony- vagy selyempántlika elegánssá teszi a frizurát, kontyokba is belefűzheted, vagy kösd át velük a lófarkadat, és hagyd hosszan lelógni az anyagot. A fonatos hajkoszorúkat szintén különlegesebbé teheted, amennyiben színes textilcsíkokat fonsz bele a tincsekbe.

Szintén pofonegyszerű megoldás, ha a szalagot kisebb szeletekre vagdosod fel, és hajdíszt készítesz belőlük, melyekkel elfedheted a nem túl esztétikus hajgumit. Az apró szalagokból masnit köthetsz, és, ha úgy tetszik, egyszerre többel ékesítheted a hajadat.

  • Megosztás:
hirdetés