Azt a visszafogott, letisztult színvilágot, amit a francia manikűr képvisel, még azok is szívesen viselik, akik egyébként nem szeretik magukon a lakkot. Szerencsére a klasszikus körömfestési technika nemcsak a kéz körmein, hanem a lábujjakon is elkészíthető. Ennek a házi fortélyaiba avatunk be, hogy ne kelljen a pedikűrösre pénzt költened.

Korábban már megírtuk, hogyan tudod a talpadat előkészíteni a nyári szandálszezonra, enélkül nem érdemes a festésnek nekiállni, másképpen hiábavaló erőfeszítés a szofisztikált pedikűr elkészítése.

Francia pedikűr

A francia pedikűr akkor szép, ha a lábkörmeidet egyenesre vagy icipicit oválisra reszeled, hogy szépen kirajzolódjon a fehér körvonal. Miután ezzel megvagy, egy átlátszó lakkal kend át a körmöket, hogy tartósabb legyen a végeredmény és hagyd alaposan megszáradni a fedőréteget.

A fehér mintát kétféleképpen készítheted el: sablonnal vagy nélküle. Ha sablont használsz, egyszerűen ragaszd fel a matricát a körmökre, fesd le a csúcsukat fehér lakkal, majd óvatosan távolítsd el a sablont. Ha a másik megoldást választod, akkor óvatosan, de határozott mozdulattal húzd meg a csíkokat a körmökön, hogy egyenletes legyen a végeredmény. Mindkét módszernek van hátránya, a matricás megoldás esetén könnyen leszedheted az alapozó réteget, ha túl erős a sablon ragasztója, míg a szabadkezes megoldásnál nem biztos, hogy teljesen egyforma lesz a végeredmény.

Amikor ez is megszáradt, akkor egy testszínű vagy egy halvány rózsaszín lakkal kend át a körmöket, akár két rétegben is, ha úgy ítéled meg, hogy szükség van rá. Sőt, ha még nem untál rá a pepecselésre, akkor még egy réteg fedőlakkot is rákenhetsz a sokáig tartó hatás érdekében.

Egy ideig ne mozogj, és ne is húzz semmit a lábadra, nehogy elmaszatold a szépséges alkotást.

  • Megosztás:
hirdetés