A festett haj kényes jószág, nem elég, hogy egy hónap alatt annyira lenő, hogy újból színezni kell, de, ha túl gyakran mosod, mert például hamar zsírosodik, akkor a színe is egyre inkább fakul.

És akkor még nem is említettük, hogy a festés mennyire megviseli a tincseket, ami szintén újabb érv amellett, hogy nem elég a szimpla samponozás, mint hajápolási rituálé.

Speciális termékek

A legtöbb hajápolási márkának már van kifejezetten festett hajra kifejlesztett samponja és balzsamja, melyek nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy a hajszín sokáig megőrizze intenzitását. Ezek olyan anyagokat tartalmaznak, melyek védik a színt, és a kopást is gátolják valamelyest, így a festék tartósabbá válik. Jellemzően ezek a kozmetikumok piros színűek minden márkán belül, de, ha meglátod a color szót, máris jó nyomon jársz.

Természetes öblítés

Az egyes árnyalatokra különböző házi praktikákkal is ráerősíthetsz, hogy azok tovább megőrizzék csillogó fényüket. A szőke hajra a kamillás öblögetést és a mézes pakolást, a barna hajra a diófalevél-teával való hajmosást, míg a vörös árnyalatokra a körömvirágteát szokták ajánlani, mint természetes megoldást. Ezeket érdemes kéthetente egy-egy hajmosás alkalmával bevetni, így kihúzza a hajad a következő festésig.

Védd a naptól!

Beköszöntött a jó idő, ami egyúttal azt is jelenti, hogy a napsugarak rávilágítanak a hajadra, és kiszívják annak a színét. Ez akár úgy is lehetséges, ha a buszon keresztül élvezed a jó idővel járó melegséget, tehát érdemes kalapot vagy kendőt használni annak érdekében, hogy a napnak ne legyen lehetősége ilyesmire. Ez egyébként azért is praktikus, mert a napfény roncsolja a haj szerkezetét, vagyis két legyet üthetsz egy csapásra.

  • Megosztás:
hirdetés