A mattító lapocskák arra szolgálnak, hogy felszívják a felesleges faggyút a bőrről. Nem kell sokat tudniuk, csak ezt az egyet. Vajon tényleg teszik a dolgukat?

A kombinált típusba tartozik a bőröm, és van egy idegesítő szokása, hogy a T-vonalban hajlamos a csillogásra. A homlokom és az állam kevésbé fénylik, az orrom viszont hamar ledobja magáról a púdert, ezért ezen a területen gyakrabban kell sminket igazítanom.

Nem szeretem halmozni a kompakt púdert, a mattító sminktermékek pedig nem igazán váltak be nálam, mert a sok kísérletezés vége az lett, hogy durván kiszárították a bőrömet. Az a filmekből jól ismert típus sem én vagyok, aki kis tükröt és sminkecsetet hord magával a táskájában, aztán a legváratlanabb pillanatokban elvonul bepúderezni az orrát.

Tudja, amit tudnia kell, és ez a lényeg!

Az egyszerű, praktikus dolgok híve vagyok, ezért éreztem úgy, hogy ki kell próbálnom a mattító lapocskákat. Az Essence nem túl drága, de annyira olcsónak sem mondható terméke akadt először a kezem ügyébe, vagyis a választásom mögött nem állt semmiféle mérlegelés, egyszerűen csak ezt láttam meg legelőször.

A csomagolás nagyon puritán, viszont kis helyen, akár egy zsebben is elfér észrevétlenül, és az ötven papírlap, ami benne található, higiénikusan adagolható. A lapocskákhoz nem fűztem nagy reményt, mert a tapintásuk és a látványuk sem kelt kellemes érzést az emberben.

Nekem szimpla zsírpapírnak tűntek, csak apróbb darabokra felvágva. Ha kisminkelt arcon szeretnéd használni, csak rá kell nyomnod a bőrfelületre, finom, tapogató mozdulatokkal, hogy ne kenődjön el alatta a festék.

Nem bántja a sminket, a felesleges zsírt viszont felszívja a felszínéről, így púderezés nélkül felfrissítheted a megjelenésedet. Natúr arcon akár törlő mozdulatokat is tehetsz vele, mert annak ellenére, hogy nem a legpuhább anyag, amit szívesen az arcodhoz tennél, nem irritálja az érzékeny bőrt sem, és nem hagy maga után kipirosodott foltokat.

Szerintem jól teszi a dolgát, legalábbis azt az egyet, amit tudnia kell. Időt spórolhatsz vele, és nem kell többszöri púderréteget felhalmoznod az arcodon, ami ráadásul napközben már nem is olyan tiszta. Ezek a lapocskák a felesleges olajjal együtt a szennyeződéseket is magukhoz vonzzák. Az ötven papírdarabka sokáig elég, így lényegében megéri a 750 forintos árát.

  • Megosztás:
hirdetés