A bőrápolásban számtalan olyan összetevő és gyógyhatású növény van, amiket már évezredekkel ezelőtt is ismertek, de az emberek csak mostanában kezdték újra felfedezni őket. Ezek közé tartozik a fekete kömény olaja is, amit az ókori Egyiptomban, Görögországban, Indiában és Kínában is használtak gyógyító célokra.

A fekete köménymag mindent tud a bőrápolásban

Az említett olajat Egyiptomban a ’fáraók aranyának’ is nevezték, aminek nem kisebb oka volt, mint, hogy számos betegség kezelésében bizonyította hatásosságát. Belsőleg és külsőleg alkalmazva is kiváló, hiszen gyulladáscsökkentő, vírus- és gombaölő, valamint antibakteriális tulajdonságú.

Arcolajként alkalmazva méregtelenít, feszesít és kiegyensúlyozza a bőr pH-értékét. Emiatt a száraz, pikkelysömörre és ekcémára hajlamos bőrnek kifejezetten ajánlott, de gyulladáscsökkentő hatóanyaga miatt a pattanásokat is jól kezeli. Az arcon kívül, a nyak és a dekoltázs környékét is remekül hidratálja, puhítja, továbbá égési sérülések és striák eltüntetésében is hatékonyan alkalmazható.

Nagyon magas az antioxidáns-tartalma, emiatt serkenti a kollagéntermelést, így a bőrsejtek megújítása révén anti-aging célokra is kiváló. A-, B- és C-vitamin-tartalma, valamint a benne található aminosavak és zsírsavak hozzájárulnak a bőr sejtképződéséhez, de emellett számos ásványi anyag és nyomelem is megtalálható még benne. Hidratálóval összekeverve vagy nedves bőrre felvive csodákra képes akár egy éjszaka alatt is. Próbáld ki, nem hiába szerette Kleopátra is annyira!

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés