Időről időre találkozhatunk olyan szuperösszetevőkkel a szépségiparban, melyeket egyes népek már évezredekkel ezelőtt használtak bőrápolásuk során. Hasonló csodaszer az ezüst rezgőgomba vagy más néven hógomba.

hirdetés

Erősebben hidratál, mint a hialuronsav

Első ránézésre sokkal inkább fodros kelnek, mintsem gombának tűnik, így talán nem meglepő, hogy Kínában és Japánban  fogyasztási céllal is évente több ezer tonnát termelnek. Az antioxidánsokban gazdag parazitanövény kivonata szépségápolás szempontjából azonban még fontosabb, elsősorban extrém hidratáló hatása miatt.

Ezüst rezgőgomba természetes előfordulási helyén és leszedése után.

A népszerű összetevő saját súlyának akár ezerszeresét is megtartja vízből, bőrgyógyászok szerint pedig ennek a képességnek köszönheti, hogy hatása vetekszik a hialuronsav erejével. Ez azért lehetséges, mert a gomba fő komponensei a mannose, xylose és glucuronic acid cukormolekulák, utóbbi a hialuronsav fő alkotóeleme, magyarán innen ered a vízmegkötő tulajdonság.

Az INCIDecoder oldal szerint a kivonatnak van még pár hatalmas előnye a többi vízmegkötő összetevővel szemben, méghozzá az, hogy nem ragad, ellenáll a hőnek, illetve bizonyos savaknak és sóknak. Nem utolsósorban teljesen biztonságos, hiszen a természetben található.

Említésre méltók gyógyászati előnyei is, mivel javítja a keringést, és stabilizálja a koleszterinszintet. Sőt, mi több, a Távol-Keleten olyannyira kedvelt, hogy gyakran üdítőital készül belőle. Kozmetikumokban Tremella fuciformis extract néven keresd. A Geek&Gorgeous HA 5 Light hidratáló szérumában is van belőle.

Képek: Getty Images Hungary.

  • Megosztás:
hirdetés