A chia magot nemcsak fogyasztani jó, külsőleg alkalmazva is nagyon jó hatással van a bőrre és a hajra. Feltölti a ráncokat, feszesíti a bőrt, és újra fényessé varázsolja a száraz hajat.

A bőrnek sok nedvességre van szüksége ahhoz, hogy rugalmas és életteli legyen. A kiszáradt, dehidratált bőrszövet könnyebben ráncosodik, fakó és egészségtelen kinézetű. A hajszálak töredezését, durva tapintását szintén a kiszáradás okozhatja.

Ez lehet a hideg levegőtől, vagy bekövetkezhet magas hő hatására, illetve attól, ha nem kapnak elég tápanyagot és nedvességet a hajhagymák, esetleg bizonyos hajápoló szerek irritációs hatására is kialakulhat ez a nem túl szívderítő állapot. A száraz haj nemcsak könnyen szakad és seprűsödik, hanem jobban is hullik.

Az alábbi pakolás erős hidratáló hatással bír, hiszen a chia magok vízmegkötő tulajdonsággal rendelkeznek. A haj és az arcbőr egyaránt táplált, ragyogó és egészséges lesz tőle.

Amire szükséged lesz:

  • chia magok
  • víz
  • aloe vera – friss vagy gél
  • méz

A hajpakolás elkészítése: három csésze chia maghoz adj hozzá egy csésze vizet, és egy napot hagyd pihenni. Másnap melegítsd fel a megduzzadt, nyálkás magokat, majd három ujjad segítségével válaszd le az aloe vera kocsonyás levét a növényről, és keverd hozzá a magvas elegyhez. Öntsd turmixgépbe, és pépesítsd az egészet. Körülbelül harminc percig hagyd rajta a hajadon, majd hideg vízzel öblítsd le, mosd meg a sörényed samponnal, a végén pedig használj balzsamot.

Az arcpakolás elkészítése: vegyél ki egy kicsit az előző este beáztatott chia magból, mely már nyálkát eresztett. Adj hozzá mézet, és kend fel az arcodra úgy, hogy közben masszírozd bele a bőrödbe. Utána vigyél fel még egy réteget, és hagyd fent nagyjából negyven percig. A végén hideg vízzel mosd le.

  • Megosztás:
hirdetés