Számos olyan termék létezik, ami az alapozó eloszlatására szolgál az arcon: különböző szivacsokat, ecseteket, sőt, már keféket is kapni.

A sok spéci kiegészítő között az ember nehezen választ, és sokan nem is tudják, hogy pontosan mi alapján kellene eldönteniük, hogy mit vegyenek meg. Így könnyen előfordulhat, hogy olyasmire adnak ki – nem is kevés – pénzt, amit sosem fognak teljesen kihasználni, pedig lehet, hogy egyáltalán nem is kellene eszközt használni az alapozó felviteléhez.

Alapozás az ujjaddal – miért jó?

Számos előnye van annak, ha az ember a saját kezével oszlatja el az alapozót az arcbőrön. Az első és legfontosabb, hogy az ecseteket, szivacsokat és keféket rendszeresen és nagyon alaposan tisztítani kell, hiszen a smink rájuk ül, és valódi baktériumtenyészet jöhet létre rajtuk. Ez aztán különböző kellemetlenségekhez vezethet, melyek általában irritáció, fertőzések, mitesszerek és pattanások formájában jelentkeznek. Sajnos még gyakori mosás esetén sincs rá garancia, hogy sikerült mindent kiirtani, ami nem oda való.

A másik nagy előny, hogy, míg a műanyagból és más, alapvetően hideg anyagokból készült eszközök hőmérséklete alig változik az alapozás során, a tiszta, meleg kéz hatására az alapozó egy kicsit megolvad, és így sokkal szebben, egyenletesebben oszlik el a bőrön, és tartósabban ott marad, tehát kevesebb sminkfixálóra van szükség. Nézd meg az alábbi videón, hogyan érdemes dolgoznod, ha az ujjaiddal viszed fel az alapozót!

  • Megosztás:
hirdetés