Az aknés bőr háttere nagyon összetett, ezért csak tüneti kezelésekkel nem sokra mész. Belülről is táplálnod kell a bőröd, hogy felvegye a harcot a méreganyagok és bacik ellen.

Ha felnőttkorban is makacsul fenáll az akné problémája, először érdemes több oldalról körbejárni, kipuhatolni a kiváltó okokat. Nem árt például megnézetni a hormonszintet vagy kivizsgáltatni az emésztést. Gyakran egy, a szervezetben zajló gyulladásos folyamat is kiválthatja a pattanások gyakori kialakulását, ezért a góckutatás éppúgy szóba jöhet.

Mielőtt felhalmoznád az összes akné elleni kencét a fürdőszobádban, érdemes belülről táplálnod a bőrödet, hogy könnyebben felvegye a harcot a bacikkal és a méreganyagokkal szemben. Lehet, hogy bizonyos ételek-italok váltják ki nálad a bőrön jelentkező gyulladásokat, de szintén előfordulhat, hogy lemerülőben van a bőrsejtek vitaminkészlete.

A bőr az immunrendszer elsődleges védelmi bástyája, így sokat elárul a belső állapotokról. Kezdd egy alapos méregtelenítéssel a megtisztítását! A méregtelenítés nem összekeverendő a koplalással, egyszerűen csak jobban meg kell válogatnod, hogy mit eszel. Arra viszont semmi szükség, hogy éhezz. Mutatjuk, milyen szuper ételeket és italokat fogyassz, hogy tisztább, egészségesebb és ellenállóbb legyen a bőröd!

  • Megosztás:
hirdetés