Bárki ránéz a kezeimre, rögtön megmondhatja, hogy itt nem csupán időjárás okozta bőrirritációról van szó. Nagyon bíztam ebben az új formulában, és most elárulom, hogy mit tapasztaltam.

Bár valójában kombinált, zsíros bőrrel rendelkezem, a kezeim évek óta atópiás ekcéma jellegű tüneteket produkálnak. Ez nem szimpla bőrszárazság, hanem olykor gyulladással, fájdalommal és gyakori viszketéssel járó bőrprobléma, ami egy ördögi kört von maga után. A kezeim gyakorlatilag egész napos, rendszeres krémezést igényelnek, máskülönben rövid időn belül már az ujjaimat sem tudnám mozgatni anélkül, hogy ki ne szakadna, illetve ne sérülne rajtuk a bőr. A száraz bőr megvastagodása miatt azonban a krémek hatóanyagai nehezen hatolnak be.

Kis kacsóimnak tulajdonképpen semmilyen vegyszerrel nem szabadna érintkezniük, mert már egy ártalmatlannak tűnő, folyékony szappan is kiválthatja ezeket a tüneteket, nem beszélve a takarításhoz, mosogatáshoz alkalmazott kemikáliákról. Erősen ajánlott lenne gumikesztyűt használnom, de erre legtöbbször nincs lehetőségem, és a kézmosásokat sem áll módomban hanyagolni.

A legtöbb kézkrém sajnos csak tüneti kezelést ígér, és egyáltalán nem jelent megoldást extra száraz kezekre. Régóta tudom, hogy az én problémám már gyógyszertári eset, ezért mindig figyelem az új termékformulákat és lehetőségeket. A Bioderma Atoderm termékcsaládja a nagyon száraz, atópiára hajlamos bőrre is gondolt. Kifejlesztettek egy SOS bőrspray-t, mely enyhíti az érzékeny, irritált bőr viszketését.

Mindezt úgy teszi, hogy a bőrreakció kiváltó okát igyekszik megszüntetni, vagyis nem csupán nyugtat, hanem a Skin Relief technológia révén sejtszinten regenerál, a bőrszárazság kiinduló pontját megcélozva. A Skin Barrier Therapy szabadalom a legszárazabb bőrt is védi az irritációt és gyulladást okozó baktériumok elszaporodásától, mert ugyebár, a sérült hámréteg eleve védtelen, és néhány vakarással csúnya bacitelepet csinálhatunk belőle. Az SOS spray hatvan másodpercnyi hatóidőt és hatórányi hatékonyságot ígér. Elárulom, én mit tapasztaltam.

Ezt kaptam egy hónap használat után

A spray állagát eleve nehéz volt megszokni. Napközben, a munkahelyen nincs lehetőség leradírozni vagy felpuhítani a rinocéroszpáncéllá megvastagodott, rugalmatlan bőrt, mely így valószínűleg a legkönnyedebb állagú, folyékony krémet sem képes beszívni. A spray használata után zavaróan csúszósak lettek a kezeim, így nagyjából tíz perc munkakiesést okozott minden egyes próbálkozásom, mert nem tudtam normálisan gépelni.
A viszketés és a bőrhúzódás tényleg megszűnt egy időre, de utána továbbra is irritált maradt a kézfejem.

Részeredmény, hogy a gyulladás csökkent, és a heveny pirosodás elmúlt, időről időre. Ám a regenerálódásnak én a nyomát sem éreztem. A tünetek enyhültek, a fő probléma viszont megmaradt. Nálam a hatórás hatékonyság sem jött be, nagyjából félóránként fújkálnom kellett volna a kezeimet, ha ki bírtam volna várni a felszívódási időt.
Egy hónapnyi használat után a kézbőröm ugyanolyan extra száraz, rugalmatlan és kezelhetetlen, és minden kézmosás után erős krémezésre szorul. A viszketés enyhítése viszont némi javulást hozott az atópiás tünetek jelentkezésében. Ami szintén jó pont, hogy parabén- és illatanyagmentes, teljesen hipoallergén formula, ami plusz irritációt nem vált ki. Nemcsak felnőttek használhatják, gyermekek és csecsemők számára is ajánlott, arcra, illetve testre egyaránt felvihető.

  • Megosztás:
hirdetés