Ha érzed, hogy közeleg a hajmosás ideje, de szeretnéd még egy nappal kitolni az esedékességét, az alábbi trükk segíthet.

Vesd be a száraz sampont, de ne a szokásos módon: ne reggel, indulás előtt vidd fel a hajadra, hanem gondolkodj egy kicsit előre, és még este, lefekvés előtt használd! Így nem kell a reggeli rohanásban kivárnod a hatóidőt, és a kifésüléssel sem kell vacakolnod.

Éjszaka épp elég ideig lesz a por a tincseiden ahhoz, hogy felszívja a felesleges faggyút, és az alvás közbeni forgolódás miatti súrlódásnak köszönhetően reggelre a nagy része távozik majd a hajszálak közül. Ébredés után már elég, ha megfésülködsz, ha pedig mégis felfedeznél szárazsampon-maradványokat, fésülködés előtt dörgöld át egy törölközővel a hajad.

Ez a trükk nem helyettesíti a hajmosást, de arra tökéletes, hogy nyerj egy kis időt, amikor már nem száz százalékig friss a hajad, de annyira még nem vészes a helyzet, hogy legszívesebben a samponhoz nyúlnál. A legjobb, ha spray kiszerelésben kapható száraz sampont használsz, ezt könnyebb egyenletesen és ideális mennyiségben felvinni, mint a szórós változatot. Persze a párnahuzatot ezután nem árt lecserélni, illetve alaposan kirázni.

  • Megosztás:
hirdetés