A hajammal nincs különösebb problémám, lehetne több is természetesen, de szerencsére nem hullik, nem korpás, és nem is zsíros. Éppen ezért a hajápolásnak olyan nagy figyelmet nem szenteltem, samponozás és annyi, hajbalzsam elvétve.

Ez egészen odáig tartott, amíg ki nem próbáltam a Lush Godiva nevű samponját, melynek illata és állaga is különleges, a hatása pedig frenetikus.

Kis sárga csoda

Az első, ami szembetűnik a Godiva samponban, hogy egy kis sárga korong, magyarán nem folyékony állagú sampon, hanem tömb. Kis fehér szappandarabokból áll, ehhez adták hozzá a kakaóvajat, az illóolajokat, a hibiszkusz- és gardéniaolajat, illetve a jázminolajat, melynek illata meghatározza a tiédet is a hajmosást követően. A termék vegán, vagyis semmilyen állati eredetű összetevőt nem tartalmaz.

Használatban

A sampon használata nem olyan egyszerű, mint egy folyékonyé, de azért bonyolultnak nem lehet nevezni. A bevizezett sampont szappanozó mozdulatokkal kell felvinni, majd alaposan megmosni vele a hajat. A kakaó és a sheavaj csodákat művel a fejbőrrel is, így azt is át lehet masszírozni vele. Az illata egész egyszerűen magával ragadó, és szerencsére a hajban is megragad, így sokáig érezheted.

A haj extrán csillog tőle, a szálkás, száraz hajra szerintem nincs jobb termék, zsíros hajúaknak, illetve fejbőrűeknek viszont én nem javasolnám, a különböző növényi vajak tovább ronthatják a helyzetet.

Üröm az örömben

A Godiva szilárd sampon nem éppen olcsó, egy kis korong 2690 forintba kerül, és bőven kevesebbszer lehet használni, mint egy 200 ml-es flakon tartalmát, bár balzsam nem szükséges utána, ápolja már mosás közben is hajat. Ami nagyon bosszantó, hogy a használat végére kioldódik a habzóanyag, és nem lehet olyan jól használni, a végső darabkák pedig nekem eddig mindig megmaradtak, igaz, ezeket nem dobtam ki, hanem beépítettem a következő adagba, mert a sampon az ára ellenére is a kedvencem.

Akinek a haja száraz, illetve törik, és nem talál megoldást még a problémára, mindenképpen próbálja ki, lehet, hogy megéri picivel többet költeni a hajápolóra.

  • Megosztás:
hirdetés