Ha vékony szálú hajad van, ami könnyen lelapul, akármit kensz vagy fújsz rá, próbáld ki a következő módszert!

A lényege a hajtőemelés és a tupírozás, utóbbi viszont igénybe veszi a hajszálakat, ezért ne alkalmazd naponta! Ahogyan az a lenti videón is látható, első lépésként borzold össze a hajad, és a tincseket megemelve fújj a tövekre egy kevés száraz sampont. Várj vele egy kicsit, majd alaposan masszírozd át a fejbőrödet az ujjbegyeiddel – ha kell, dörgöld át egy törölközővel -, és győződj meg róla, hogy nem maradtak a hajadon fehér foltok.

Válaszd le az első két, vastag tincset, tűzd meg, majd emeld meg a fejbúbodon a legfelső fürtöt, és vedd kezelésbe a tupírfésűvel. Ezután jöhet a következő tincs, majd haladj rétegenként, amíg el nem éred a tarkót. Ha a hajad hátsó része megvan, ugyanezt ismételd az előzőleg félretűzött, két oldalsó fürttel is.

Amikor az összes hajadat feltupíroztad, alulról felfelé haladva az ujjaiddal húzgáld szét egy kicsit a tincseket, fújj rájuk egy kevés hajlakkot, és rendezgesd el őket. Egy hajkefével simítsd le a legfelső réteget, hogy elfedje a tupírozás nyomait, majd az egész frizurát rögzítsd hajlakkal.

Ha kibontanád a hajadat, hajkefével óvatosan fésüld ki úgy, hogy a hajvégeknél kezdd, és fokozatosan haladj a tövek felé – semmiképp ne hajmosással próbálj megszabadulni a tupírtól, és ne vizezd be a hajad, mielőtt kifésülnéd, mert az csak rontana a helyzeten!

  • Megosztás:
hirdetés