A japán nők régóta tudják, hogy a rizs fantasztikus bőrregeneráló erővel bír, szépségtitkuk pedig generációról-generációra öröklődött tovább.

A japán nők bőre ötven év felett is sugárzóan szép, ami egy picit a genetikának is köszönhető, ám emellett rengeteget tesznek azért, hogy fiatalos maradjon a külsejük. Egyik régi, bevált receptjük ez a rizses pakolás, mely fokozza a bőr vérkeringését, és megújulásra készteti a sejteket.

A B-vitaminban és linolsavban gazdag rizs serkenti a kollagén termelést, antioxidánsaival megvédi a bőrt a méreganyagok hatásaival szemben, a benne lévő szkalén segítségével pedig csökkenti a napsugarak által okozott bőrkárosodást.

Összetevők:

  • 3 evőkanál rizs
  • 1 evőkanál méz
  • 1 evőkanál tej

Addig főzd a rizst, amíg nagyon puha nem lesz. Kicsit nyomkodd össze. Semmiképp se borítsd ki azt a vizet, amiben a rizs főtt. Miután leszűrted, öntsd bele egy kis tálkába, mert még hasznát veszed a későbbiekben. Keverd össze a rizst a tejjel és a mézzel, majd kend fel az alaposan megtisztított arcbőrödre. Hagyd rajta addig, amíg megszárad, ezután a rizsfőző lével mosd le az arcodról a pakolást. Furcsa, hányszor öntjük ki főzéskor ezt az értékes löttyöt a mosogatóba, pedig tele van antioxidánsokkal, illetve védi, hidratálja, és nyugtatja a bőrt.

  • Megosztás:
hirdetés