Az őszi-téli szezonban a szánk is több ápolást és gondoskodást igényel. Ha könnyen kiszárad, kireped az ajkad, ezzel a pofonegyszerű recepttel bármikor orvosolhatod.

hirdetés

A drogériák nem adják olcsón a szájápoló balzsamokat, és nagyon nehéz rátalálni arra a formulára, mely nemcsak ideig-óráig varázsolja bársonyosan puhává az ajkakat. Sajnos olyan kutatómunka ez, mint amibe a kézkrémek hajszolják bele az embert: több tucatot ki kellene próbálni ahhoz, hogy rátaláljunk arra az egyre, mely működőképes.

Mivel az ajkunkon a bőr elég érzékeny, pláne, amikor ki van száradva, nem szívesen kenünk rá akármit, azt kockáztatva, hogy még jobban irritálni fogja. Az alábbi recept – ha a balzsam színezését kihagyod – csak természetes összetevőkből áll, melyek kényes bőrfelületen sem mondanak csődöt.

Hozzávalók:

  • kókuszolaj
  • méhviasz
  • E-vitamin-olaj
  • borsmenta illóolaj

A borsmenta esszenciális olaja megóvja a bőrt a fertőzésektől, és gyulladáscsökkentő hatású. A kókuszolaj sejtregeneráló, hidratáló és antibakteriális tulajdonságai miatt olyan népszerű a szépségiparban. A méhviasz számos bőrproblémát tud orvosolni, például az ekcémát is szépen kezeli.

Megbirkózik a nagyon kiszáradt, kicserepesedett bőrrel, és nemcsak puhítja, hanem védi és regenerálja. A videón láthatod, hogyan készül ez a kényeztető ajakbalzsam, melyhez színt is adhatsz egy darabka olvasztott rúzzsal.

  • Megosztás: