A dekoltázs igen kényes helyzetben van nyáron, hiszen állandóan napon van, senki nem jár ilyenkor garbóban vagy sálban. Abban sem vagyok biztos, hogy mindenki betartja a szabályokat, és fényvédőt használ a dekoltázsán. Ráadásul itt olyan szögben éri a nap a bőrt, hogy pillanatok alatt leég.

Az állandó napoztatás, bár szexisen barnává teszi a bőrt, sajnos nem tesz jót, a napsugarak öregítik a bőrt, és ez később igencsak szembetűnő lehet. Éppen ezért ne csak az arcodat hidratáld, ha hazaértél a strandról vagy a városból, hanem a dekoltázs és a nyak bőrét is ápold.

Egyszerű, de nagyszerű módszerek

A dekoltázson és a mellek bőrén sajnos elenyésző a faggyúmirigyek száma, így nagyon könnyen kiszárad. A legegyszerűbb és legjobb szépségápolási tanács, hogy kétnaponta kenegesd be valamilyen növényi olajjal, majd hagyd beszívódni. Mandulaolaj, szőlőmagolaj, bármi megteszi, ha nincs más kéznél, akkor az olívaolaj is.

A konyhai hozzávalók, illetve gyümölcsök mindig jó alternatívái a drágább szalonkezeléseknek. A túró és a barack kombinációja tökéletes, hogy rendbe hozza a kiszáradt, esetleg hámló bőrt.

Három-négy evőkanál túrót keverj ki két villával összetört sárgabarackkal és egy kevés tejszínnel, ha nem elég krémes a keverék. A megtisztított bőrre vidd fel, majd hagyd hatni 20 percen át. Ha teheted, a kádban fekve applikáld fel, mert könnyen szétpotyog.

Ha a bőröd leégett, akkor egy egyszerű uborkapakolás is megteszi egy kis joghurttal elkeverve, mindkettő nyugtatja és hidratálja a bőrt. Emellett bármilyen arcra való, kész pakolást is használhatsz a dekoltázsra, kivéve a zsíros bőrre való szárító hatásúakat.

  • Megosztás: