A Trónok harca fehérbe hajló hajú hercegnőjének, Daenerys Targaryennek a hajviselete sokakat megihletett, legalább annyian viselik mostanság így a hajukat, mint ahányan a Jóbarátok idején Rachel frizuráját kérték. Na jó, lehet, hogy ez picit túlzás, és ennyien nem választják a fonott fazont, ugyanakkor szép számmal akad követője a klasszikus eleganciát és némi nomádságot idéző frizurának.

Ha neked is tetszik a hercegnő haja, és tudsz fonni, te is könnyedén elsajátíthatod a szép fazont.

Így készítsd el!

A fonat elkészítése nem bonyolult, főleg akkor, ha gyakran kísérletezel különböző fonástípusokkal a hajadban. Első lépésként fésüld ki alaposan a hajad, és válaszd el középen. Az egyik oldal elülső tincseiből válassz le egyet, majd vedd ketté. Csavarj egyet-egyet a tincsen, és hajtsd egymásra őket úgy, hogy mindig vegyél hozzá egy-egy pici tincset, mintha parkettafonást készítenél, csak kettes fonásból.

Ha elérted a füled vonalát, akkor elég a parkettás megoldásból, szimplán fond be hármas fonással a hajad egészen a végekig, és rögzítsd a végét gumival. A frizura alapját a lazán befogott tincsek adják, ezért nem kell túl szorosra készíteni a fonást.

Ugyanígy járj el a másik oldalon is, egészen a végekig, majd ezt is gumizd meg, és már készen is van Daenerys Targaryen híres fonata. A következő videó segít, ha nem menne.

  • Megosztás: