Frissen mosott hajból nem a legjobb fonatot készíteni, mert a szálak felülete ilyenkor csúszós, emiatt pedig nehéz velük dolgozni, és nem lesz tartós a frizura.

Ha mégsem akarsz lemondani a fonásról ilyenkor sem, mosás után kezeld a hajad az alábbi kencék valamelyikével, és stabilabb lesz a végeredmény. Mindegy, hogy a fentiek közül mit választasz, a kész fonatot mindig rögzítsd hajlakkal!

Wax

Dörzsölj szét a tenyereid között egy borsónyi waxot, és vidd fel a hajad azon részére, amely majd a fonatot képezi. Ez nemcsak segít a tincseknek finoman egymáshoz tapadni, de fényesebbé is teszi a frizurát. Ha a hajtövekhez nem teszel waxot, csak a hajad hosszára, a zsírosodástól sem kell tartanod.

Szárazsampon

Fújd be a hajad szárazsamponnal! Fontos, hogy spray kiszerelésű terméket használj, és csak a hajad azon részét kezeld, amit majd befonsz. Várj néhány percet, majd fésüld ki a szárazsampont, és már fonhatod is a tincseket! Ettől a haj egy kicsit merevebb, érdesebb lesz, és nem fog csúszni.

Hajzselé

Ha egy leheletnyi hajzselét teszel az ujjaid hegyére, és átfésülöd velük a hajad hosszát, éppen annyi zselé kerül a frizurádra, mely még nem keményíti meg túlságosan a tincseket, viszont elég ahhoz, hogy a fonatot stabilan megtartsa – ugyanúgy, ahogyan a wax esetében.

  • Megosztás:
hirdetés