Mindenki tudja, hogy az uborka csodásan felfrissíti a fáradt szemeket. Ám egy másik összetevővel kiegészítve a szem alatti ráncokkal is leszámol!

A szem alatti bőr ultravékony, ráadásul ezen a kis részen nem tartalmaz zsírmirigyeket. Emiatt ráncosodik gyorsabban ez a terület. Olykor az apróbb szarkalábaknak semmi közük sincs az öregedéshez, megjelenhetnek akkor is, ha a szemkörnyéki bőr kiszáradt, ezáltal könnyebben gyűrődik, amikor hunyorgunk vagy nevetünk. A mimikai ráncok azonban idővel elmélyülhetnek, ezért fontos, hogy gondosan ápold szemeid környékén a bőrt.

Az E-vitaminban gazdag uborka feszesíti, regenerálja, valamint megnyugtatja az érzékeny bőrfelületet. Hatása régóta ismert, ám, ha nem csupán a sötét karikáktól, illetve a duzzadt, petyhüdt szemhéjak problémájától szeretnél megszabadulni, növeld az uborka szépítő erejét rózsavízzel, mely felfrissíti a bőrt, erősíti a sejtfalakat, ráadásul öregedésgátló hatással bír, mert valóságos vitaminbomba.

 

Így készítsd el!

Néhány karika uborkát turmixolj össze egy kevés rózsavízzel, míg sűrű, pépes elegyet nem kapsz. A félhold alakúra vágott vattakorongokat pár percig áztasd bele a keverékbe, hogy jól megszívják magukat. Mielőtt használnád, tíz percig hagyd állni a pamutpárnákat. Majd helyezd őket a szemed alá úgy, hogy szemzugtól szemzugig érjen a maszk. Hagyd a bőrödön 10-15 percig, szükség esetén frissen áztatott koronggal megismételhető a művelet.

  • Megosztás:
hirdetés