A csillámtetoválás szóval először is Facebook-ajánlóban találkoztam, és meg voltam róla győződve, hogy kizárólag gyerekekre teszik fel, de kiderült, hogy nem, egész nagy őrület van körülötte. Így aztán utánaolvastam, mi kell hozzá, és hogyan kell használni a csillámtetováló szettet.

Miről is van szó?

Természetesen nem bőr alá befecskendezett csillámporról, hanem tartós testfestésről van szó. A kérdés tanulmányozása során találkoztam elég ordenáré darabokkal, fél kart beterítő glittertengerrel, de szerencsére akadtak apróbb, szexis darabok is, melyeket akár komoly üzletasszonyok is viselhetnek.

A legnépszerűbbek a színátmenetes minták, nekem, bevallom, jobban tetszenek az egyszínűek, de a menyasszonyok sem maradnak ki a csillámőrületből, a kozmetikákban elsősorban rájuk szakosodtak.

Mi kell hozzá?

Ragasztó, ecset, csillámpor és különböző sablonok, melyekkel könnyű kialakítani a mintát. Ezek itthon is könnyen megrendelhetőek a csillamtetovalas.hu vagy a csillamvilag.com oldalról. Alapszettet már kaphatsz egy-két ezer forintért, ebben van két csillámpor, ragasztó, ecset és sablon is, így nem buksz nagyot, ha mégsem jön be a dolog. Állítólag kézügyesség nem kell hozzá, de ezt nem hiszem el 100%-ban.

Csillámporokból és sablonokból rengetegféle kapható, virágok, szívecskék, csillagok, sárkányok, és természetesen rengeteg nonfiguratív minta közül választhat az, aki ilyen testdíszítést szeretne.

Hogyan csináld?

Biztos – ha csak nem vagy istenadta csillámtetováló tehetség -, hogy először nem sikerül majd tökéletesre az eredmény, de kis gyakorlással biztos, hogy szép mintákat tudsz majd rajzolni.

Először is, zsírtalanítsd a bőrt, majd hagyd megszáradni. A sablont húzd le a fehér papírról, és ragaszd fel a bőrre, figyelj arra, hogy ne legyen a széleken buborék, majd húzd le az átlátszó fóliát. Ezután ragasztózd be a szabad bőrfelületet. Nem lesz nehéz precízen csinálni, mert a ragasztó olyan, mint a körömlakk, kis ecsettel tudsz dolgozni.

Várd meg, amíg a ragasztó áttetsző nem lesz, ekkor viheted fel óvatosan a csillámport. Nem baj, ha mellépotyog, arra azonban figyelj, hogy nyomkodd bele a csillámokat a ragasztóba. Minél kisebb ecsetet használsz, annál precízebb lesz vele a minta. Lehet színátmenetes, de készíthetsz egyszínűt is.

A csillámtetoválás, ragasztótól függően, két-három napig vagy két hétig van fent. Vízálló, nem jön le zuhanyzáskor.

  • Megosztás:
hirdetés