Cukin csengő neve miatt nem is gondolná az ember, valójában milyen hatásos fegyver a szépségápolásban egy-egy, Cica névre hallgató termék. Pedig nem árt tisztában lenni vele, hiszen sokféle bőrprobléma orvosolható egy ilyen készítménnyel.

A Cica tulajdonképpen egy rövidítés, tisztes nevén úgy hangzik, ázsiai gázló vagy Centella asiatica. A világ különböző pontjain többféle elnevezés is ismeretes erre a gyógynövényre, hazánkban ez a kettő a legelterjedtebb. Ázsiában őshonos, és a kínai gyógyításban már évszázadok óta használják.

Eredetileg Koreában fejlesztették ki a növény koncentrációját tartalmazó termékeket, de mára széles körben elterjedt, így Magyarországon is több márka kínálatában megtalálható krémek, arctisztítók, szérumok és CC krémek formájában.

Legfontosabb tulajdonsága, hogy erősíti a bőr védőrétegét, és gyógyítja a környezeti tényezők és a stresszes életmódtól károsodott bőrt. Nagyon jó heggyógyító, és narancsbőr ellen is hatékonyan alkalmazható. Gyulladáscsökkentő, antibakteriális, segíti a különféle bőrbetegségek gyógyulását, így az érzékeny bőr kezelésében is nagyon hatásos.

Itthon többek közt a La Roche-Posay, a Bioderma és az Uriage márkák kínálatában találhatunk Cica-termékeket.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés