A szépségipar sok olyan termékkel rukkol elő, melynek valójában nem sok értelme van, lásd 48 órás izzadásgátló – őszintén, ki nem fürdik ennyi ideig? -, azonban a bőrradír igenis hasznos találmány, mely sokáig segíthet a bőr feszességének és puhaságának megőrzésében.

Ha eddig nem voltál nagy bőrradírrajongó, itt az ideje, hogy alaposabban megismerkedj vele, és használatba vedd!

Ezért fontos a bőrradír használata

Az elhalt hámsejtek eltávolítása fontos, hiszen a bőrnek csak akkor van lehetősége megújulni, ha ezek a halott szövetek nem ülnek meg a felületén, és így elegendő oxigént tud felvenni. Ha erre nem képes, könnyen fakóvá és egészségtelenné válhat.

A testradír arra jó, hogy mindezt elkerülhesd. A bőrödre dörzsölve – arca szigorúan csak arcra való, testre pedig szigorúan csak testre való bőrradírt szabad használni – felfrissíti a vérkeringést, és megszabadul a halott sejtektől, ettől a bőr lényegesen puhább és selymesebb tapintásúvá válik.

Ilyen gyakorisággal használd!

Persze a bőrradírt sem lehet ész nélkül használni: átlagosan kéthetente egyszer bőven elég vele a bőrt átmasszírozni. Egyrészt ennél gyorsabban nem is használódnak el a sejtek, vagyis gyakrabban felesleges lenne radírozni, másrészt a friss bőrsejteket is könnyen felsértheted, és gyorsabban elkoptathatod a kelleténél, ha többször is használod.

A radírt célszerű zuhanyzás közben bevetni, lényegében, amikor vizes a bőröd, akkor kell vele óvatosan, ám alaposan átmasszírozni a testet, majd leöblíteni az egészet – íme, egy házi recept. Természetesen utána a hidratálás ne maradjon el!

  • Megosztás:
hirdetés