Ha a szőrtelenítést te is borotvával intézed, jó, ha tisztában vagy néhány alapvető tudnivalóval a penge tisztítását illetően.

Ezeknek az információknak a birtokában ugyanis meghosszabbíthatod a penge élettartamát, és sokat spórolhatsz. Sőt, egy kellemetlen szőrtüszőgyulladástól is megkímélheted magad.

Fertőtlenítés

Használat után nagyon fontos, hogy megszabadulj a penge rejtett zugaiba ragadt borotvakrémtől és az esetleges szőrszálaktól. Nemcsak higiéniai szempontból ajánlott ilyenkor gyógyszertári alkohollal fertőtleníteni az eszközt, hanem azért is, mert a tiszta penge nem megy olyan hamar tönkre.

Száradási idő

Ha a borotvát nedvesen csomagolod el, tulajdonképpen egyenesen a kukába is dobhatod, ugyanis, ha nem tud rendesen megszáradni, a penge könnyen korrodálódhat, és idővel a rozsda is megjelenhet rajta. Célszerű használat és tisztítás után egy tiszta törölközőbe csavarni, majd leitatni róla a vízcseppeket, hogy minél tovább lehessen használni.

Tárolás

Te is a kád peremén, kézközelben tartod a borotvádat? Ez a legrosszabb, amit tehetsz vele! A nedves környezet a penge legnagyobb ellensége, még, ha védőkupak van rajta, akkor is könnyen megeshet, hogy fürdésnél vagy zuhanyzásnál belemegy a víz, és nem tud megszáradni. Tedd inkább egy fiókba vagy egy zárható dobozba, amit aztán rakj fel a polcra a többi piperével együtt. Nem túl praktikus megoldás, de legalább nem kell minden alkalommal új eszközt használnod.

  • Megosztás:
hirdetés