Elméletileg tavasz végére kipiheni a bőr a tél fáradalmait, de ehhez szüksége van egy kis tápláló segítségre. Én azt vettem észre, hogy így, harmincon túl már lassabban regenerálódnak a hámsejtjeim a hideg és a fűtésszezon viszontagságai után, ezért már egyáltalán nem mindegy, hogy milyen krémet használok.

Sajnos elmúltak azok az idők, amikor bármilyen testápolót használhattam, az eredménnyel mindig elégedett voltam. Sokkal érzékenyebb lett a bőröm az évek során, nem fogad be akármit, és heves kiütésekkel tiltakozik, ha mesterséges adalékanyagokkal telítődik. A tavaszi bőrfrissítéshez és kényeztetéshez a Bielenda gránátalmás testápoló vaját választottam, mely kizárólag természetes összetevőket tartalmaz.

Az élet gyümölcse

A gránátalmát fogyasztani is nagyon jó, nem véletlenül nevezik az élet gyümölcsének. Amióta szupergyümölcsnek kiáltotta ki a modern tudomány, a kozmetikai ipar szintén lecsapott rá, hiszen kiváló sejtvédő, antioxidáns hatásával felgyorsítja a bőr regenerálódását.

Természetes polifenolban gazdag, mely közömbösíti a szabadgyököket, de magas B- és C-vitamin-, valamint ásványianyag-tartalma miatt is remek védelmi rendszernek bizonyul a mindennapokban, különösen így, hogy egy csábító, krémes állagú testvajban egyesülnek a pozitív tulajdonságai. Elvileg nem kell belőle sok, mert intenzív hidratálást biztosít a bőr mélyebb rétegeinek, de én a 200 ml-es tégelynél nagyobbat is el tudnék képzelni.

A krém normál bőrre ajánlott, ám másik fő alkotójának, a shea vajnak köszönhetően a kiszáradt bőrt úgyszintén hamar helyrehozza. Az egész testet végig kell masszírozni vele, ami miatt valóban kevésnek bizonyul a normál testápolóknál kisebb kiszerelés.

Én fürdés után szoktam használni, de a könyökömet, a térdeimet és a kezeimet napjában többször bekenem vele.

Hidratál, ápol és feszesít

A bőrfiatalító, anti-ageing hatását a combomon vettem észre igazán, mely az ülőmunka hatására egy csöppet már veszített tónusából. Még nem alakult ki narancsbőr, de ilyenkor kell elkapni a folyamatot. A gránátalmás testvajtól láthatóan visszanyerte tömörségét, bár ehhez gondolom, a gyakoribb mozgás szintén hozzájárulhatott, de sokkal gyorsabb volt a folyamat, mint, ahogy azt elsőre gondoltam. A selymes, rugalmas puhasághoz pedig nagyon könnyen hozzá lehet szokni, ezért keveslem picit a 200 ml-t.

Az illata kellemes, természetes, nem tolakodó. Az állaga nagyon finom, amitől azonnal megnyugszik a bőr. Nem hagy zsíros foltokat a bőrfelszínen, viszonylag hamar felszívódik. A Bielenda egyébként a természetes, növényi összetevők híve, és termékeihez csak ökológiailag engedélyezett alapanyagokat használ fel.

  • Megosztás:
hirdetés