A kihívások korszakát éljük, elég csak a nyári Ice Bucket Challenge-re gondolni, de sokan jeleztek vissza a Plank Challengre, a Buzzfeed pedig a Clean Eating diétához nyújt 14 napos egész komoly segítséget. A mozgás és a diéta után természetesen nem maradhatott ki a szépségápolás sem. A sminkes és körömfestős blogokon sokszor szerveznek ilyesmit, de most a bőrápolás is sorra került.

Bőrápolási kihívás

A Popsugar beauty szekciója meg is alkotta a 31 napos kihívást, amiben van jó pár használható ötlet, mint például, hogy ellenőriztesd az anyajegyeidet vagy hogy igyál nyolc pohár vizet naponta, de az, hogy használj szövetmaszkot, nem tűnik olyan nagy kihívásnak, se hosszú távon ható dolognak. Mi egy picit tovább gondoltuk, és elmondjuk, hogy érdemes az egész bőrápolási rutint átalakítani, hogy a bőr egészséges és szép legyen.

Tarts vizsgálatot! – Dobd ki a lejárt kozmetikumokat, és azokat a felhalmozott sminkszereket is, amiket egyáltalán nem szoktál használni. Olvasd el a már meglévő termékeid összetevőlistáját, és szabadulj meg azoktól, amikben alkohol vagyis denaturált szesz van, illetve különböző allergéneket tartalmaznak, mint például az illatanyagok vagy a szilikon. Sokaknál okozhatnak problémát a kőolajszármazékok is, például Paraffinum liquidum, Petrolatum vagy Mineral Oil, melyek szárítják a bőrt. Itt tájékozódhatsz bővebben, hogy mire érdemes figyelni. Tisztítsd ki alaposan a sminkecseteidet és cseréld le a szivacsokat is.

Légy elkötelezett! – A szép bőr egészen egyszerű dolgokon múlik, igaz ezek elkötelezettséget igényelnek. Határozd el, hogy a következő hónapban minden reggel és este alaposan megtisztítod a bőröd. A típusodnak megfelelő krémmel ápolod, és nem mész a szabadba fényvédő nélkül. Jó, ha odafigyelsz az évszak szerinti ápolásra is, most télen az olajok segíthetenek sokat. A testápolónál ugyanolyan fontos, hogy megnézd az összetevőket, akár a tusfürdőről, akár a testápolóról van szó.

Tápláld belülről is a bőrt! – Ha már eljutottál a napi rutinszerű ápolásig, akkor kezdj el figyelmet fordítani a belső táplálásra is. A bőrnek elsősorban C-, E- és A-vitaminra van szüksége, emellett Omega3-zsírsavra és rengeteg vízre, valamint antioxidánsokra. Szoktasd rá magad a napi nyolc pohár víz elfogyasztására. A cukor mennyiségét pedig csökkentsd a minimumra, a gyorsan felszívódó szénhidrátok ugyanis a bőr legnagyobb ellenségei. Az alkoholt és a cigarettát pedig ugye említeni sem kell? Szintén jó hatással van a bőrre a rendszeres, intenzív mozgás, ami serkenti a vérkeringést, a rózsás arc pedig nem a pirosító hatására alakul majd ki.

  • Megosztás:
hirdetés