A köröm állapotát az ápoltság fokmérőjeként is szokták emlegetni: ha egyenetlenek, túl hosszúak a körmök, netán már a festék is lepattogott róluk, akkor rögtön rád sütik a bélyeget, hogy nem foglalkozol eleget magaddal. Ugyanakkor a köröm besárgulása ellen aligha tehetsz bármit is, ha megtörtént a baj, akkor csak egy lehetőséged van: meg kell szabadulnod a sárga foltoktól.

A köröm egyébként jellemzően a rossz minőségű körömlakktól színeződik el, illetve ritkább esetben a körömgomba is válthat ki ilyen tüneteket. Azt szokták javasolni, hogy lakkozás előtt használj egy réteg fedőlakkot, hogy a problémát kiküszöbölhesd, de sajnos ez sem mindig garancia a szép, egészséges, rózsaszín körmökre.

Sárga körmök ellen

A sztárkörökben ismert manikűrös, Jessica Washick egy nagyon egyszerű módszert ajánl: egyszerűen dobj egy kisebb tálba egy fogsortisztító tablettát, öntsd fel kézmeleg vízzel, majd 10-15 percre áztasd bele az ujjaidat. A tablettában található anyagok minden szennyeződést leszednek a körmeidről, így azok visszanyerik egészséges színüket. Ugye, egyszerű?

  • Megosztás:
hirdetés