Ahogyan a bőrnek, úgy néha a hajnak is szüksége van egy kis kényeztetésre, táplálásra. Bár a boltok polcain remek hajápoló szerek bújnak meg, mi mégis egy házilag elkészíthető megoldást ajánlunk banánból és mézből.

A banán igazi vitaminbomba, minden hajtípust kiválóan ápol, ráadásul a benne található anyagoknak hála egyfajta védőréteget képez a hajon, így ellenállóbbá teszi a frizurát mind a hajszárítóból áradó forró levegő, mind az időjárás viszontagságaival szemben. A méz szintén jótékony hatással bír, a benne található vitaminok és tápanyagok visszaadják a haj vitalitását.

Bár a tincsekre kenve nem túl szép látvány, érdemes kipróbálni a következő pakolást. Minden hajproblémára gyógyírt nyújt!

Banános hajpakolás

Hozzávalók:

  • 1 banán
  • 1-2 evőkanál méz

A banánt hámozd meg, majd villával törd össze. Keverj hozzá annyi mézet, hogy kenhető állagú pakolást kapj. Nedves hajra kend rá a pakolást, és hagyd rajta húsz-harminc percig. Azt ajánljuk, hogy a válladra tegyél törölközőt, mielőtt a pakolás a ruhádra cseppenne.

Ha letelt a fél óra, akkor langyos vízzel öblítsd le a hajadról a banános pépet. Lehet, hogy ez kissé nehezen megy majd, de addig öblítsd, míg az összes pakolást ki nem mosod a hajadból.

  • Megosztás:
hirdetés