A balerinakonty minden szempontból remek frizura, mert a legtöbb archoz jól áll, könnyű elkészíteni, egész nap tartós, ráadásul kényelmes is, ha hosszú a hajad.

Több változata is létezik, így kiválaszthatod, melyik tetszik a legjobban, és melyiket tudod a leggyorsabban előállítani. Ezeket gyűjtöttük össze, nézd meg videón is!

Gyors balerinakonty

Dobd előre a hajad, és kösd lófarokba a fejed tetején. Szebb tartása lesz a frizurának, ha egy kicsit hullámosak a tincseid, de egyébként is működik a dolog. Emeld fel a copfot, és egy hajkefével végezz tupírozó mozdulatokat fentről lefelé. Erősen csavard össze a lófarok alját, majd tekerd köré maradék hajat. Több oldalról rögzítsd hullámcsattal, és fújj rá hajlakkot!

Csavart balerinakonty

Készíts lófarkat a fejed tetejére, közepére vagy a tarkódhoz – attól függ, melyik tetszik jobban. Lazán csavard össze az egész copfot, majd kezdd el csigába tekerni a hajgumi körül! Hagyj meg néhány centi lelógó hajat, ennek tövénél tűzd meg a frizurát, a megmaradt tincset pedig tekerd a konty tövéhez, és rögzítsd hullámcsattal!

Balerinakonty zoknival

Fánk- vagy zoknikontyként is emlegetik a következő technikával készült frizurát. Vágd le egy hajszíneddel megegyező árnyalatú zokni orrát, és tekerd fel úgy, hogy egy gyűrűt kapj. Készíts copfot, erre húzd rá a zoknit, és terítsd szét rajta a hajad! Húzz át egy hajgumit a hajjal takart zoknin, hogy rögzítsd a tincseket. A kilógó hajat tekerd a konty köré, és tűzd meg több irányból hullámcsattal!

  • Megosztás:
hirdetés