Itt-ott hullámos, helyenként göndör, máshol pedig egyenes a hajam, ezért ahhoz, hogy szalonképes formába hozzam, először egyenesre kell szárítanom, majd ki kell vasalnom. Emiatt elég komoly hőhatásnak teszem ki a tincseimet hetente legalább kétszer, így muszáj hővédő készítményt alkalmaznom, hogy minimalizáljam a meleg okozta károkat.

Hosszabb ideje a Balea kollagénes hővédő spray-jét használom, ami 699 forintba kerül, és a 200 ml-es kiszerelés rendszeres használat mellett is közel fél évig elég. A Trend It Up Tagelang Glatt-Spray azt ígéri, hogy nemcsak védi a szálakat a hőtől, de erősíti is a hajat, valamint segít hosszabb ideig megőrizni a vasalt frizura simaságát.

Vizes hajra, hajszárítás előtt is szoktam permetezni egy keveset, majd a szárítás után kihűlt tincsekre, a vasalás előtt is fújok hasonlóan kis mennyiséget. A hajvasaló használata előtt fontos megvárni, míg megszárad a hajon, hogy a nedves szálak ne károsodjanak – ez mindössze pár percet vesz igénybe. Kellemes illata van, és a szórófejes flakon kialakítása miatt nagyon kényelmesen használható a fej hátsó részénél is.

Nálam ez a hővédő maximálisan megfelelt a várakozásnak, nem nehezíti el a hajamat, és tényleg észrevehetően tovább tart a hajvasaló hatása, még a párás időben is ellenállóbb a frizurám. Nem száll a hajam, nem lesz elektromos, és a kiálló szálak mennyisége is csökkent.

El kell találni a megfelelő mennyiséget, mert tényleg csak kevés kell belőle: ha túl sokat fújtam a hajamra, a frizurám lelapult, és gyorsabban zsírosodott. Ideális mértékben viszont egyáltalán nem nyomja le a tincseket, és tapasztalataim szerint a zsírosodás tempóját sem befolyásolja.

Hajvégápoló olajjal együtt használva kifejezetten eredményes a hővédő funkciója is, hajvágás után két-három hónappal sem törik olyan mértékben a hajam, amennyire az a szárítás és a vasalás miatt várható volna. Már egyszer újravettem, és ha elfogy, megint a kosaramban landol majd.

  • Megosztás:
hirdetés