A különféle bőrhibák, és az öregedés látható jeleinek eltüntetése folyamatosan új kihívások elé állítja a kozmetikai cégeket. Kevés olyan dolog van, ami biztos megoldást kínál ezekre a problémákra, így az ipar folyamatosan keresi az újabb lehetséges csodaszereket. Erre általában nem is kell sokat várni, erre bizonyíték a bakuchiol nevű növényi kivonat is.

Mi a bakuchiol és miért jó?

Népszerűségét annak köszönheti, hogy a bőrre szinte ugyanolyan hatással van, mint a retinol, csak sokkal kíméletesebb annál.

A kivonatot a babchi, más néven malájtea nevű indiai növény magjából nyerik ki. Az ájurvédában már régóta használják gyógyításra, de nyugaton csak most kezdik megismerni. Erős antioxidáns, gyulladáscsökkentő és antibakteriális tulajdonságokkal bír.

Ezen kívül a ráncokkal szemben is felveszi a harcot, puhítja, hidratálja az arcot, miközben a sejtek megújítását elősegítve a kollagéntermelésre is pozitív hatással bír. Tehát ráncok ellen kiváló, de a pigmentfoltok és a pattanások eltűntetésében is hasznos.

A retinol sokszor vált ki irritációt, főleg érzékeny bőrűeknél, a bakuchiol ezzel szemben minden bőrtípusra alkalmazható. Szérumokban, krémekben, arcolajakban található meg, így például az Omorovizca Miracle Facial Oil Tündöklő Arcolaj is tartalmazza.

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés