A ősszel és télen elég sok mindennel meg kell birkóznia a bőrnek, és ilyenkor még olyasmi is gondot okozhat, ami egyébként nem jelentene problémát. A hideg és a szél szárítja a bőrt, és az sokkal érzékenyebbé válik, például az arclemosókban található különböző anyagokra. Érdemes ezért nem csak az arckrémet, de a lemosót is téliesíteni.

Arclemosás télen

Rengeteg termék hirdeti, hogy nincs benne szappan, de ezzel még nem vagyunk sokkal beljebb. A felületaktív anyagok, sodium laureth sulfate vagy a sodium lauryl sulfate, irritálóak és szárító hatásúak lehetnek. Nem tesznek jót ilyenkor, és máskor sem, az illatanyagok, mert érzékennyé teszik a bőrt. A zeslés, habzó arclemosókat tehát jó lenne elfelejteni.

A micellás vizek nagyon jó alternatívát jelentenek, alaposan tisztítanak, a sminket is szépen leszedik, de nem szárítják ki a bőrt, nem szedik szét természetes védőrétegét. Aki nem idegenkedik tőle, az nyugodtan kipróbálhatja, hogy milyen növényi olajjal lemosni az arcot esténként. Nemcsak megpucolja a bőrt, de puhává is varázsolja. 

A tonikodat is vizsgáld át, és ha denaturált szesz van benne, akkor ints neki búcsút, mert csonttá szárítod a bőrödet, ami így sokkal kevésbé lesz ellenálló. A bőr a gyengédséget szereti, olvasd hát el mindig az összetevők listáját, mielőtt választanál. 

  • Megosztás:
hirdetés