Nyáron nagyon fontos a fényvédelem, hiszen a nap káros sugarai komoly előidézői a bőr korai öregedésének. Ezen kívül pigmentációt is okoz, ha folyamatos, intenzív napsugárzásnak van kitéve a bőr. A legérzékenyebb terület az arc, a nyak és a dekoltázs környéke, mivel itt sokkal vékonyabb a bőr, mint a test más részein.

hirdetés

Ilyenkor alapvető kellék egy jó fényvédő, de annak hatását tovább fokozhatod, ha olyan arckrémet választasz, ami tartalmaz fényvédőt. Ezek általában alacsony faktorszámúak, viszont jól jönnek, ha például sietsz reggel, és már nincs időd rétegezni a kencéket. Tehát önmagukban is nyújtanak némi védelmet, egyéb direkt fényvédővel kiegészítve pedig bombabiztosan taszítják a napsugarakat.

Nyáron használj könnyű állagú termékeket, amik rétegezve sem nehezítik el a bőrödet. Ilyenkor legjobb egy géles, vizes bázisú krém, ami mélyen beszívódva a bőrbe elég hidratálást ad, de anélkül, hogy eltömítené a pórusokat. Fényvédővel felturbózva nem alap, hogy a krém nehéz állagú, mi is olyan termékeket válogattunk össze, amiket  a bőröd szeretni fog textúrája és fényvédelme miatt is.

Kiemelt kép: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés