Kombinált típusú hajam van, vagyis a töveknél gyorsan zsírosodik a hajam, a végek felé azonban szárazak a tincseim. Mivel rendszertelenül hullámos a frizurám, gyakran vasalom is, ami extra igénybevételt jelent az egyébként is vékony szálaknak.

Emellett rendszeres harcot vívok a párával, mert ahogy nedvesség éri a hajamat, azonnal begöndörödik és bolyhossá válik. Régóta kerestem valamit, ami megoldást jelentene a legtöbb hajroblémámra anélkül, hogy tizenötféle kondicionálót és balzsamot kellene rákennem a frizurámra minden hajmosáskor. Az első flakon Alfaparf All in 1 Fluid elhasználása után úgy érzem, hogy most végre megtaláltam.

A milánói Alfaparf All in 1 Fluid egy professzionális hajkrém, amely Magyarországon csak fodrászkellékes boltban kapható, de szerencsére a legtöbb nagy külföldi, hozzánk is szállító webshopból beszerezhető, mindenhol körülbelül 3 ezer forintos áron.

A termék a címkéje szerint tíz tulajdonságot egyesít egyetlen hajápolóban: azonnali extra ragyogást nyújt, csomómentessé teszi a hajat, óvja a hajat az UVA és UVB sugárzástól, védi a festett haj színét, megakadályozza a hajvégek töredezését, kontrollálja a göndör hatást, ellensúlyozza a páratartalmat, lezárja a kutikulát, a haj puha és semleges lesz tőle, valamint megkönnyíti a kifésülést.

Személyes tapasztalataim alapján a feltüntetett információk megállják a helyüket: a hajmosás után drótszerű, száraz és kócos hajam a használat után gyönyörű sima és fényes lett, puhává, selymessé vált a tapintása, könnyen ki tudtam fésülni, és már a vasalás előtt is sokkal rendezettebb volt az frizurám összhatása, mint általában.

A használati útmutató szerint 2-3 adagot kell a tenyérbe pumpálni, majd felvinni a hajra, de nekem a közepes mennyiségű, vállig érő hajamra egyetlen pumpálás is elég volt – ez nyilván függ attól, hogy kinek mennyire dús és hosszú a haja. Én rendszerint hajmosás után a megszáradt hajon alkalmaztam, de használható nedves tincseken is.

A kellemes illatú, fehér szérum könnyen eloszlatható a hajon, nem tapadnak tőle össze a szálak, és a zsírosodást sem gyorsította fel. Már a tenyérbe pumpált krémen is látható, hogy apró kis csillámok vannak benne, valószínűleg ezek segítik elő a haj azonnali csillogását.

Nekem több mint fél évig elég volt a 125 ml-es kiszerelés, és legalább hetente egyszer használtam. Ennyi idő után elmondhatom, hogy a hajam kevésbé törik, így látványosabb a növekedése, mint eddig, és a hajvasalás után sem ugrik fel a frizurám, amint kilépek a szabadba, mert a páravédelem miatt tartósan egyenes, puha és fényes marad.

  • Megosztás:
hirdetés