A legtöbben az arc alapozásával kezdik a sminkelést, hiszen, ahogyan a nevében is benne van, ez adja a smink alapját.

hirdetés

Ám mostanában egyre több szépségblogger és profi sminkes dönti meg ezt a több évtizedes szabályt, és felcseréli a sorrendet. Erre nagyon jó okuk van, és ha meglátod, milyen hasznos ez a módszer, talán te is követed majd a példájukat. Biztosan ismerős a helyzet, amikor a hibátlanra sminkelt bőrödre felviszed a szemfestéket, kifested a szempilláidat, majd törölheted le és kezdheted elölről az alapozást a szemed környékén, mert egy csomó szemhéjpúder és apró fekete pötty került a szemed alá.

Ilyenkor, bármennyire is igyekszik az ember, már nem tud olyan egységes lenni az alapozás, mint elsőre, és ha vízálló sminkekkel dolgozol, meggyűlhet a bajod az összes felesleg eltávolításával. Rosszabb esetben észre sem veszed, hogy a szemed alá hullott a színes por, és hamarosan úgy festesz majd, mint egy pandamaci. Ennek kiküszöbölésére rúgták fel az alapozás régi szabályát a sminkelés szerelmesei.

Rájöttek ugyanis, hogy ha először készítik el az erős szemsminket, és csak ezt követően viszik fel az alapozót, korrektort, bronzosítót és a highlightert, sokkal kevesebb a macera a folyamat végén, hiszen a festetlen bőrről könnyebb letörölni a lehullott púdert. Persze azért a szemhéjra kell némi alap, ezért első lépésben a primert és a szemhéjalapozót kenik fel, majd jöhet a szemceruza, festék, tus, és spirál, majd végül a teljes arcbőr alapozása. Nézz meg egy példavideót, és próbáld ki, főleg, ha erős színekkel dolgozol!

  • Megosztás:
hirdetés