Főleg a pattanásos, mitesszeres bőrre ajánlják az aktív szenet, amiből engem főleg az utóbbi problémája érint, ezért reményteli kíváncsisággal próbáltam ki a Natics Detox fekete barack XL méregtelenítő arclemosót, aminek ez a fő hatóanyaga.

Szintén vonzó volt, hogy a leírás szerint a termék nem tartalmaz sem kőolajszármazékokat, sem, mesterséges színezékeket, parabénmentes, és nem tesztelték állatokon. Az aktív szén mellett hidegen sajtolt, organikus sárgabarackmagolajat, E-vitamint és római kamillát is tartalmaz. Javítja a bőr ellenálló képességét, megszabadít a méreganyagoktól, csökkenti a gyulladást és az irritációt, valamint ápolja a felhámot.

A reggeli, esti arclemosáshoz ajánlják, így én is így használtam. Az útmutató szerint a zselés állagú kencét fel kell habosítani némi vízzel, majd átdörzsölni vele a bőrt, és alaposan lemosni. Az illata elsőre egy kicsit meglepő volt, mert barackillatra számítottam, és ehelyett inkább a szén aromája érvényesült, de egyáltalán nem volt kellemetlen.

A tenyérbe nyomva a gél teljesen fekete színű, az arcon felhabosítva pedig szürkéssé válik, ami szintén szokatlan lehet az első használatok során. Meg is ijedtem, hogy nehéz lesz lemosni, és a törölközőt is befogja majd, de szerencsére nem így volt, nagyon könnyen eltávolítható az arcról, és minél tovább masszíroztam a bőrömbe, annál világosabb lett a színe.

Egy hónap használat után a mitesszereim száma nem lett látványosan kevesebb, viszont más lett a bőröm tapintása, a korábban zsíros részek most nem fénylenek, és puhább, selymesebb az arcom. A menetrendszerűen jelentkező havi pattanásadagom azonban jelentősen csökkent, és hamarabb gyógyult, mint szokott.

Néhány nap után az ajkaim körüli kényes bőr egy kissé szárazzá vált, ezért az arclemosás után egy kis extra hidratálásra volt szükség, és így meg is szűnt a probléma. A hosszútávú pozitív hatástól eltekintve is nagyon kellemes használni az arclemosót, és érezni, ahogy a bőr megtisztul a felesleges faggyútól és a nap folyamán rárakódott szennyeződésektől.

  • Megosztás:
hirdetés