Van, aki szereti az ajakbalzsamot, és van, akinek nem vált be, ám akkor is érdemes beszerezned egy ilyet, ha te az utóbbi csoportba tartozol.

A száj bőrének ápolásán kívül ugyanis több dologra is használhatod, amire talán még jobb is, mint az eredeti rendeltetésére.

Kiálló hajszálak ellen

Gyakran meredezik néhány szál a hajadból a nagyvilágba? Ezek lesimítására jó a wax, de ezt nem cipelheted mindenhová magaddal. Ilyenkor fogd az ajakápolót, dörzsöld be vele vékonyan az ujjbegyeidet, majd a kezeddel szánts végig a frizurádon – rögtön javulni fog a helyzet.

A körömágy ápolására

Hatásos lehet az ajakbalzsam a folyton száraz és könnyen kirepedő körömágy ellen is. Masszírozz be naponta kétszer-háromszor egy keveset minden körmöd környékére – sőt, az sem baj, ha magába a körömbe is, mert ezt is ápolja. Hamarosan látni és érezni fogod a változást.

A tartósabb sminkért

A szemhéjpúder hátránya, hogy gyorsan lekopik, és egyes típusokból elég sokat kell felvinni, hogy látszódjon a szemhéjon. Erre megoldást jelenthet, ha az ecsettel először egy kevés ajakbalzsamot veszel fel, majd utána a festékport, és így viszed fel a sminket. Könnyebben eloszlik majd, és teltebb színt kap.

  • Megosztás:
hirdetés