Az agyag sokoldalúan felhasználható a szépségápolásban, ám közkedveltségét az is fokozza, hogy porított állagából pofonegyszerűen, egy kis víz hozzáadásával jótékony pakolás készíthető. A pattanások és a ráncok elleni küzdelemben egyaránt nagy hasznát veheted, de nem árt tudnod, melyik agyagfajta milyen bőrproblémát orvosol.

Az agyag praktikus kozmetikai összetevő, melynek minden fajtájáról elmondható, hogy tisztítja, méregteleníti a bőrt, ugyanis magába szívja a szennyeződéseket és a felesleges faggyút, valamint kíméletesen távolítja el az elhalt hámsejteket.

A szépségipar sokféle agyagfajtát használ bőr- és hajszépítő alapanyagként, melyek színükben, lelőhelyükben, valamint ásványi anyag tartalmukban is különböznek. Natúrkozmetikai áruházakban 100g-os kiszerelésben is kaphatóak különféle agyagporok, melyekből ránctalanító és bőrszépítő pakolások készíthetőek.  Mivel sokféle ásványi anyaggal és nyomelemmel szolgálnak, érdemes a fennálló bőrprobléma alapján, vagy a bőrtípusnak megfelelően agyagot választani, mert összetételüket tekintve, mindegyik másban erős.

Az agyag gyógyír a bőrnek: így használd

A földfelszín rétegeiből, illetve a tengeri üledékből kinyert agyagrétegek rengeteg tápanyaggal rendelkeznek a bőr számára, de nem csak arcpakolásként használhatóak. Tisztító, fertőtlenítő és méregtelenítő ereje miatt, az agyag samponok, fogkrémek, alakformáló kencék, bőrradírok, arclemosók és bőrfiatalító krémek alapanyaga lehet.

 

Ha házi pakolást szeretnél készíteni, nem árt tisztában lenned azzal, hogy melyik agyagpor mire jó. Van, amelyik az érzékeny, száraz bőr számára hozhat enyhülést, és olyan is van, amely a zsíros bőr faggyútermelését szabályozza, illetve összehúzza a kitágult pórusokat. Ráncokra, rosaceás bőrre, sőt, a kevert bőrtípus problémáira is találsz megfelelő agyagfajtát, mely nem csak a tüneteket enyhíti, hanem fokozza a bőr regeneráló képességét. A legegyszerűbb módja az agyagpakolásnak, ha vízzel kevered össze a port, de esszenciális és bázisolajokkal, mézzel, vagy shea vajjal, esetleg rózsavízzel is fokozhatod bőrszépítő hatását..

Képek: Getty Images.

  • Megosztás:
hirdetés