Számos blogger veselkedett már neki ennek a sminknek, de nem emlékszünk egyetlen olyan próbálkozásra sem, amikor valami jó sült volna ki belőle.

Bárki, aki az Instagramon rákeres a sminkötletekre, bizonyára belebotlik a bordó-pink szemhéjfestésbe, és a fényes highlighter vadabbnál vadabb alkalmazásába. Ez a nő – nem szándékosan – mindent sorra vesz, amitől egy smink túl sok és ordító lesz.

Mégis sok videóból és fotóról visszaköszön ez a smink, mely nem fukarkodik a színátmenetekkel és a kontúrozással. Jellegzetes hiba, hogy nagyon éles kontraszt van a szemhéjfesték világos és sötét tónusai között, és ezek nem egybemosódnak, finoman összedolgozva, hanem rikítóan és élesen elkülönülnek egymástól.

Már csak hab a tortán a fényes highlighter borzalmasan túlgondolt használata. A highlighter csupán finoman adagolva, az arc bizonyos pontjain mutat jól, óvatosan összedolgozva a korrektorral, de így, alapozóként locsolva ez a fényvisszaverő hatású, fényes felület úgy mutat az arcon, mint egy színpadi maszk.

Erre még rengeteg festékréteg jön, világos és árnyékos foltokkal, melyek tükörsimán egymásra rakódva lehet, hogy a fotókon, egy pillanat erejéig jól mutatnak, de egész nap elzárják a bőrt a levegőtől, és valószínűleg a pórusokat is durván eltömítik.

Ráadásul képzelj el egy ilyen vastag, több maszkrétegből álló sminket természetes fényben, ne adja az ég, erős napsütésben. A sok, összemaszatolt festékréteg valószínűleg csúszkálni kezd, elmásznak az árnyékos és a világos foltok, és az egész arc rendezetlen, koszos hatást kelthet.

A nappali fényben a sok púder nagyon feltűnő és ordító tud lenni, de ezt a sminket egyébként még esti eseményekre sem ajánljuk, mert több sebből vérzik: a videón szereplő nő nem ismeri a mértéket, és az eszközöket sem megfelelően használja.

  • Megosztás: