Külföldön már számtalan felmérést készítettek arról, hogy milyen női parfümök ejtik rabul a férfiakat. A tesztek többsége nemcsak arra volt kíváncsi, hogy mennyire kellemesek vagy taszítóak bizonyos illatkombinációk, hanem a vágykeltő hatásukat is vizsgálták. Rengeteg ilyen lista kering az interneten, ám, mivel a különböző ízlések éppúgy beleszólnak a dologba, az eredmények meglehetősen eltérőek. Egyes pontokban azonban egyezést mutatnak az efféle kutatások, az egyöntetű vélemények pedig olykor egészen meglepőek. Furcsamód sokkal inkább az egyszerű, természetes, friss aromákhoz vonzódnak a pasik, míg a testesebb, édeskés illatfelhők kevésbé babonázzák meg őket.

A csokoládés, mézes parfümöktől sem jönnek izgalomba, mert szerintük a szexuális vágy egészen más, mint az a gerjedelem, amit az édességek keltenek bennük. Tehát nem szeretnek úgy gondolni az imádott nőre, mint egy krémes muffinra. Viszont a vaníliás-fahéjas esszenciák elbódítják az érzékeiket, és valamit nagyon megcsiklandoznak a fantáziájukban, ezért nem érdemes minden édes illatot sutba dobni. Ugyanez a helyzet a virágos parfümökkel. Nem jó, ha egy komplett virágoskert illatkombinációját ontod magadból, de a fűszeres, borsos-fás aromák, valamint a pézsmával elegyített, friss, orchideás, jázminos vagy levendulás keverékek felkorbácsolják a nemi vágyat.

Szintén érdekes, hogy a legtermészetesebb, moha- és pézsmakivonatokat, illetve gyümölcsös aromákat tartalmazó illatharmóniák feledhetetlenek a férfiak számára. A visszafogottan csábító, citrusos parfümök is jó besorolást értek el, de összességében a vanília, a fahéj, az orchidea, a narancs, a mandarin, a levendula és a pézsma-ámbra különféle kompozíciói viszik a pálmát. Így most a legújabb trendektől eltekintve ezek alapján válogattunk össze néhány parfümöt. Jól bevált, régi illatok is akadnak közöttük.

  • Megosztás:
hirdetés