Manapság az egészséges életmód egyfajta divattá vált, és mást sem hall az ember, mint azt, hogy a legfőbb ellenség a cukor, mert elhízást és betegségeket okoz.

A Popsugar szerkesztője, Jenny Sugar vállalta, hogy egy hónapra lemond róla, és őszintén, köntörfalazás nélkül írja le az élményt. Íme, a tapasztalatai!

1 hónap cukor nélkül

Jenny Sugar tisztában van vele, hogy cukorfüggő, és merő véletlenségből még a vezetékneve is cukrot jelent. Mivel az utóbbi időben gyomorproblémái voltak, orvoshoz ment, aki gyógyszert írt fel neki, ám ez nem működött. Karácsonykor tortát evett, ami után előjöttek a panaszai, ezért úgy döntött, tartózkodik az édességtől néhány napig – és ez idő alatt varázsütésre megszűnt a fájdalom.

Amikor visszatért a cukorhoz, a gondok ismét megjelentek, ezért elhatározta, hogy egy teljes hónapon át egyáltalán nem fogyaszt olyan ételeket és italokat, amelyekben megtalálható ez az összetevő.

A hasonló beszámolókban általában csak arról írnak, mennyit javult a közérzetük, a nehézségekről pedig hallgatnak, ám Jenny nem titkolózik. “Nem fogok hazudni, óriási szívás volt, főleg az első héten” – írja cikkében. “De az anyukámmal együtt csináltuk, úgyhogy ha epedeztünk a cukorért, felhívtuk egymást, és panaszkodtunk. A második hét után viszont már nagyszerűen éreztem magam!”

Arról is mesél, hogy eltűnt az álláról az akné, amivel 12 éves kora óta küzd, és már nem kívánja annyira a cukrot: úgy érzi, minél kevesebbet eszik belőle, annál kevésbé vágyik rá. Úgy döntött, nem tér vissza korábbi étrendjéhez, és igyekszik mellőzni az édességet – legfeljebb étcsokoládét, tejmentes fagylaltot és bort fogyaszt, de mértékkel.

  • Megosztás:
hirdetés