Amióta felkapottá vált a vintage stílus, a kosztümös filmek töltik be a porondmester szerepét a divatformálásban, hiszen nemcsak felkonferálják, hanem irányítják, terelgetik is a trendeket. Az elmúlt években a Charleston-ruhák számos mozisikernek köszönhették újra felmelegített, előkelő helyüket az eleganciában, ám idén tovább nyargalt a tervezők képzelete, és inkább azon szorgoskodtak, hogy a hétköznapi irányzatok számára éppúgy befogadhatóvá tegyék a húszas évek meghatározó fazonjait.

A nyári kínálatba a csillogó koktélruhákon túl a puritánabb, letisztult kreációk úgyszintén beszökdöstek, de a romantikus lelkületűek szeme sem maradhat szárazon, mert a különlegesebb csipkekölteményeket valószínűleg meg fogják könnyezni. Egyrészt azért, mert kisebb vagyonba kerülnek, másrészt pedig a gazdagon megmunkált, finom kelmék miatt.

Az árfekvését és kihasználhatóságát tekintve azonban nagyobb népszerűséget jósolok az egyszerűbb, enyhén A-vonalú vagy csípőben szabott fazonnak, mely ráadásul az alakformálásban is jeleskedik. Az efféle sziluett megnyújtja a felsőtestet, illetve jótékonyan leplezi a kis pocakot. A rakott aljú változata pedig optikailag lefarag a csípőkerületből.

Ugyanakkor sok olyan film akad a palettán, melyből elragadó stílusötleteket meríthetsz. Egyik ilyen a Színes fátyol, melyben Naomi Watts elragadóan nőies estélyiket és visszafogott tearuhákat vonultat fel törékeny alkatán. Az Éjfélkor Párizsban című film egyszerre játszódik a jelenben és a múltban. A kalandos időutazásban nemcsak a húszas évek nagy művészeivel, hanem meghatározó divatjával éppúgy szembetalálhatod magad. A bájos Adrianát alakító Marion Cotillard csodaszép kreációkban parádézhatott a forgatáson, ám most hasonló fazonokra bukkanhatsz a nyári kollekciókban.

  • Megosztás:
Címkék: