Hiába a tökéletes pedikűr, ha nem hidratálod rendszeresen és megfelelően a lábfejed, előbb-utóbb kiszárad és berepedezik a sarkad, ami nemcsak csúnya és fájdalmas lehet, de minél rosszabb az állapota, annál nehezebb helyrehozni.

Ha ezzel a problémával küzdesz, az alábbi házi csodaszer a segítségedre lesz. Elmondjuk, hogyan készítheted el!

Mézes-olajos sarokápoló

Mivel a keveréket órákig rajta kell hagyni a lábfejen, nem igazán tudsz mozogni a kezelés közben, így érdemes éjszakára időzíteni azt. A méz és a növényi olajok ápolják, hidratálják és védik a bőrt.

Erre lesz szükséged:

  • 2 evőkanál méz
  • 1 evőkanál ricinusolaj
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 2 nejlonzacskó

Adagold a hozzávalókat egy kisebb edénybe, és alaposan keverd össze őket! Lefekvés előtt ülj az ágy szélére, és egy lavór felett kiskanál segítségével vidd fel a sarkadra a kencét. Masszírozd át vele alaposan a bőrt, de az sem árt, ha az egész lábfejet kezeled a keverékkel. Legalább két-három percig masszírozd a sarkad, ha közben véletlenül letörlöd róla a mézes-olajos kencét, gondoskodj az utánpótlásról.

Miután alaposan beledolgoztad a bőrbe a keveréket, húzz a lábfejedre egy nejlonzacskót, arra pedig egy zoknit, és már ne mászkálj! Reggel langyos vízzel öblítsd le a maradék ragacsot a lábfejedről. Naponta ismételheted a kezelést.

  • Megosztás:
hirdetés