Sokan nem tisztítják a sminkecseteket, pedig nagyon csúnya fertőzéseket is össze lehet szedni a nem megfelelően kezelt applikátoroktól. Az pamacsokon és ecseteken megtelepszenek a különböző kórokozók, és, ha például egy neszesszerben tartod őket, nagyon könnyen átvándorolhatnak egymásra.

Az aknét okozó baktérium ugyanúgy megjelenhet, mint mondjuk egy gomás fertőzés, az arc ugyanis kevésbé ellenálló, mint a kéz. A fürdőszobában ráadásul pára van, ami nagyon is kedvez az ilyen kis lényeknek.

Sminkecset tisztítása házilag

Ahhoz, hogy elkerüld a csúnya fertőzéseket vagy az allergiás reakciót, a következőket kell megtenned. Minden használat után pucold meg az ecseteket. Használhatsz nedves sminkeltávolító kendőt, de a legjobb, ha sebbenzines vattakoronggal végigtörlöd a felületet, illetve azt a részt, amit használtál. De kapható külön ecsettisztító folyadék is, ebbe bele kell mártani, majd leitatni róla a nedvességet – végül hagyni megszáradni.

Kéthetente pedig érdemes kimosni őket, amihez az egyszerű babasampon a legjobb választás: langyos vízzel nedvesítsd be, majd mosd ki óvatosan, de ne dörzsölgesd, hogy a szálak ne sérüljenek. Ezután következzen egy nagyon alapos öblítés, végül a szárogatás.

Kimoshatod a jobb minőségű szivacsos applikátorokat is, de lehet, hogy azokból megéri hetente újat használni. Soha, senkinek ne add kölcsön az ecseteidet, vagy, ha más használta, akkor mosd ki. Nem tudhatod, mi van a másik arcán, és ennek nincs köze a személyes higiénéhez, hiszen sokféle baktériummal találkozik a bőr napközben, és lehet, hogy a tiéd nem olyan ellenálló, mint például a barátnődé, akin nem okoz problémát, te viszont megjárhatod.

  • Megosztás:
hirdetés