Míg manapság szinte már nem létezik olyan sztár, akin ne hajtottak volna végre valamilyen szépészeti műtétet, régen nem volt ennyire elterjedt a plasztika.

Ám a hírességek azelőtt is alakítottak magukon, mielőtt divatba jött volna kés alá feküdni, csak sokkal korszerűtlenebb módszerekkel. Íme, a legbizarrabbak!

Marilyn Monroe haja

Hiába volt korának legnagyobb szexszimbóluma, Marilyn Monroe is elégedetlen volt magával. Zavarta például, hogy hajának vonala nem túl íves, és dús fürtjei benőtték a homlokának egy részét is, ezért elektrolízissel távolíttatta el a szerinte felesleges hajhagymáit. Ugyanezt az eljárást alkalmazták Rita Hayworth színésznőn is, aki utálta a homloka tetején lévő babahajait.

Orrkisebbítésen is átesett

Marilyn az orrával sem volt kibékülve, ezért annak ellenére is bevállalta az orrműtétet, hogy akkoriban ezt még egészen barbár módon végezték, nagyon fájdalmas és kockázatos volt, és magára valamit adó sebész nem is vállalta el a beavatkozást. A nem teljesen legális operációt azonban bizonyítottan elvégezték, ezt a Marilyn koponyájáról készült röntgenfelvételek is alátámasztották.

Marlene Dietrich arccsontja

Kiugró arccsontja volt Marlene Dietrich egyik védjegye, ám kevesen tudják, hogy ez nem a színésznő szerencsés adottságainak volt köszönhető. Míg manapság az ilyesmit arcimplantátum beültetésével oldják meg, a múlt század elején még az alany felső fogsorának hátsó fogait húzták ki, ezzel behorpasztva az arcot, így a csont láthatóvá vált.

  • Megosztás: