Randy Fenoli nevét mindenki ismeri, aki csak egy részt is látott a Mondj igent a ruhára! című műsorból. Íme, az esküvőiruha-guruval készült interjú második része, az első részt ide kattintva olvashatod el.

– Hogyan szeghetünk meg néhány szabályt az esküvői ruhák esetében?

– Nos, ami azt illeti, a kollekciómban sok az igazán szexi ruha, de én magam inkább konzervatív vagyok. Viszont minden ruhában kivehető bélés van, így a törzs teljesen elfedhető a ceremónián, hogy az örömanya, a pap, a rabbi, az anyós vagy akárki boldog legyen. Aztán a fogadáson már áttetszhet a hasfal felső része, ami nagyon szexi, de még elfogadható. Például így lehet szabályt szegni.

Ha szeretnél némi színt viselni, például a kedvenc pár tarka cipődet, ezt is megteheted, így adhatsz egy kis színt a menyasszonyi ruhához. Az emberek sokszor kérdeznek a színes esküvői ruhákról. Nem rajongok a nagyon élénk színű darabokért, mert úgy gondolom, ezeket hívják estélyi ruhának. Azonban sok nő nem fest jól hófehérben. Kifakulnak. Ezért úgy vélem, egy szép, lágy csont- vagy púderszín, halványkék, halványzöld vagy halvány rózsaszín nagyon bájos tud lenni egy vörös hajú vagy világos bőrű nőn.

– Tehát hagyományos, egy kis csavarral.

– Igen, rengeteg mód van arra, hogy ilyen formában szabályt szegjünk.

– Mi segíthet egyedi külsőt varázsolni?

– Minden menyasszony ugyanazt kérdezi tőlem: “hogyan tudnék máshogy kinézni az esküvőmön, mint az összes többi menyasszony?” Azt hiszem, ha igazán hű vagy önmagadhoz, a jegyesedhez és ahhoz, ahogy találkoztatok… Úgy értem, hogyan kérte meg a kezedet? Mi a vallási hátteretek? Milyen a stílusod? Követed a divatot? Trendi vagy? Visszafogott vagy? Követed a hagyományokat? Milyen zenét szerettek a pároddal? Szerettek eljárni és bulizni minden este? Szívesen jártok jó éttermekbe, vagy inkább otthon maradtok filmet nézni, és a csendesebb dolgokat kedvelitek?

Ha valóban hűek maradtok önmagatokhoz szerelmespárként, az esküvőtök egyedi lesz, mert nincs két ugyanolyan pár. Más virágokat szeretnek. Különböző zenét szeretnek. Máshogy zajlott a lánykérés, másként nyaralnak. Ti talán a bulis, izgalmas és gyors tempójú vakációért vagytok oda, mások pedig imádnak egyszerűen a parton heverészni és pihenni. Ha követitek, akik vagytok, különleges lesz az esküvőtök, és úgy gondolom, minden menyasszony ezt szeretné, egy számukra egyedi esküvőt.

– Ha egyetlen tanácsot adhatnál a menyasszonyoknak, mi lenne az?

– A mindenit, egyetlen tanács? Sok tanácsot adnék. De azt mondanám, hogy a legfontosabb talán az lenne, hogy élvezzék ki ezt a folyamatot, mert ez életük egyik legmeghatározóbb időszaka. A szerelmüket ünneplik: élvezzék a tortakóstolást, a nyitótáncot, az esküvőszervezést, a meghívó papírjának kiválasztását, a virágok illatát, az oltárhoz vonulást, miközben körülveszi őket a család, a barátok és a szeretteik.

Tényleg élvezzék és éljék meg a pillanatot, mert ha nem teszik, akár el is mehetnek a bíróságra, vagy megszökhetnek. Azt hiszem, ha valaki megtervezi az esküvőt, és végig is csinálja, kiválasztja a ruhát, meghív embereket, intézi a virágokat, a meghívókat, a zenét, a zenekart vagy a DJ-t, muszáj élveznie az egész procedúrát, mert ezekből is lesznek egész élete legszebb emlékei.

– Mik a leggyakoribb hibák, amelyeket a menyasszonyok elkövetnek az esküvői ruha kiválasztásánál?

– Nos, van egy pár, de először is tényleg muszáj meghatározni az esküvői keretet, és azért mondok esküvőit, mert ebből kell állni a virágokat, a zenét, a helyszínt, a meghívót, az utaztatást és a menyasszonyi ruhát, mindent, amire szükség van. De ha találsz egy ruhát, ami többe kerül, mint amennyit áldozni akartál rá, kevesebbet kell szánni a zenére, a helyszínre, talán le is kell mondani valamiről, vagy ki kell húzni valakit a vendéglistáról. Muszáj a büdzsén belül maradni, mert nem akarsz az esküvőd másnapján eladósodva ébredni.

Másodszor, ahogy már korábban mondtam, egy menyasszonynak muszáj alapszabályokat lefektetnie, mielőtt belép a szalonba, hogy biztos lehessen abban, hogy azt a ruhát választja, amiben a legszebbnek érzi magát, és nem próbál meg mindenkinek megfelelni a kísérői közül. Továbbá úgy gondolom, a menyasszonynak nyitottnak kell lennie, amikor esküvői ruhát választ. Nagyon sokszor bejönnek, azt hiszik, tudják, mit akarnak viselni, azt mondják, nem tetszik a csipke, nem akarok gyöngyöket, nem akarok ujjatlant, és végül egy gyöngyös, ujjatlan csipkeruhával távoznak.

Amíg nem próbál fel valamit az ember, tényleg nem fogja tudni. Úgy gondolom, muszáj nyitottnak lenni. Ez csak néhány dolog azok közül, amiket fel tudnék sorolni. A menyasszony győződjön meg róla, hogy a kísérete olyan emberekből áll össze, akik támogatni fogják őt, ott lesznek neki, a legjobbat akarják neki, és segítenek megtalálni a számára tökéletes ruhát.

– Milyen tippeket adnál a tökéletes ruha megtalálásához?

– Még egyszer: kövesd a személyiségedet, a stílusodat, és azt, mi illik hozzád, de elsősorban mindig azt a ruhát válaszd, amiben a legszebbnek érzed magad. Csak olyan ruhákat nézegess, melyek beleférnek a keretbe, mert ha felpróbálsz egy sokkal drágább darabot, mint amennyit költeni tudnál, valószínűleg bele fogsz szeretni. Ez olyan, mint tesztvezetni egy Jaguart, amikor csak egy Volkswagent engedhetsz meg magadnak. Nem kellene beülnöd a Jaguarba, ha a büdzséd nem engedi meg, mert nem fog működni. Bele fogsz szeretni abba a Jaguarba.

Hamarosan jön a harmadik rész!

  • Megosztás:
hirdetés