Mivel gyakran sminkelek, és a városi levegő is megviseli a bőröm, a mindennapos arctisztítást nagyon fontosnak tartom. Amióta elmúltam harminc – sajnos az sem tegnap volt -, már arra is odafigyelek, hogy ne terheljem túl mindenféle szintetikus anyaggal bőrömet.

Harmincöt felett megjelentek az első szarkalábak és észrevettem, minden kilengésem feltűnő nyomot hagy az ábrázatomon: az esti csoki-majszolás, stressz, kialvatlanság. Ráadásul időközben anya lettem, és egy folyton aktív, eleven emberpalánta mellett kénytelen vagyok naponta megtapasztalni, hogy egyre kevesebb időmorzsát tudok fordítani kényeztető kencézésekre, és regeneráló arcpakolásokra.

Ugyanakkor, egyre inkább zavar, hogy legalább harmincféle bőrápoló sorakozik a fürdőszobapolcomon, melyeket nem tudok mindenhová magammal vinni, és persze olykor szükségessé válik lecsökkentenem az arctisztító rituálém idejét.

Perla, egy tiszta gyöngyszem az arcápolók között

Az interneten találkoztam először a kizárólag gondosan megválogatott organikus olajokat, és terápiás illóolajokat tartalmazó univerzális arcápoló termékkel, a Perlával. Praktikus, gyors, és hatékony ápolást ígér a bőrnek, tisztít, táplál, hidratál, valamint, sminkeltávolításra is kiválóan alkalmas.

Adalékanyagot hírből sem ismer, összetevői csupán hidegen préselt, finomítatlan olajok, melyek különleges, kényeztető keveréket alkotnak együtt: arany jojoba, szőlőmagolaj, ricinusolaj, tamanu, ligetszépe olaj, linaloefa, pálmarózsa, római kamilla, édes narancs, vanília, vetiver, teafa.

Drága, de megéri

Immár egy hónapja függő használója vagyok a Perlának. Eleinte szkeptikus voltam, hiszen nem értettem, hogy alkalmazható száraz és zsíros bőrre egyaránt. Kezdetben, bár jól hidratált és finom puha lett tőle az arcom, ezzel az érzéssel együtt az apró kiütéseket, pattanásokat is megkaptam.

Már épp meg akartam válni a Perlától, amikor elkezdtek látványosan kisimulni a szemkörnyéki szarkalábaim, a tág pórusaim összehúzódtak, a fakó bőröm pedig megtelt élettel, és a változást rajtam kívül mások is észrevették. A második hét után egyébként az apró pöttyök is eltünedeztek.

Az esti arctisztító rituálé gyors és egyszerű: arcmosás után sminkeltávolítóval gondosan leszedem a festékmaradványokat, majd két-háromcseppnyi Perlával jól átmasszírozom az arcomat, nyakamat, dekoltázsomat. Azután meleg vízzel átitatott törölközőt teszek az arcbőrömre, megvárom, míg kihűl, és a tápláló olajok felszívódnak, végül a nedves törölközővel alaposan átdörzsölöm a bőrfelszínt, és bekenem hidratáló krémmel.

Az ára sajnos elég borsos, 50 ml 9900 forintba kerül. Időszakosan azonban szoktak lenni akciók. Ami pozitívum, hogy száz százalék garancia van a termékre, illetve nem fogy gyorsan, mert nagyon kevéske elegendő belőle egy arctisztításhoz. Az eredmény pedig, több mint jó!

  • Megosztás:
hirdetés