Ha nyárra tűztétek ki az esküvő időpontját, könnyen előfordulhat, hogy a nagy napon szembe kell majd nézned a kánikulával. Ez a frizura és a smink szempontjából is kellemetlennek tűnhet, de, ha jól eltalálod mindkettőt, semmi probléma nem adódik majd. 

Natúr sminkek

Egyébként sem szerencsés túlsminkelni magad az esküvőre, de, ha még 40 fok is lesz aznap, biztos, hogy megbánod majd a vastag festékréteget – nemcsak kényelmetlen lesz, de, ha elfolyik, csúnya is. Jobban jársz, és szebben is mutat, ha egy egyszerű, natúr sminkkel emeled ki az arcod természetes szépségét. Ennek az alapja a szép bőr: egy kevés leheletkönnyű púder, és nem fénylik majd az arcod. Hangsúlyozhatod a szemedet egy tusvonallal vagy némi árnyékoló szemhéjpúderrel a külső szemzugban. Jöhet egy kis szempillaspirál, szájfény vagy pasztell rúzs, és kész is vagy.

Használhatsz klasszikus, bronz árnyalatot is a szem hangsúlyozására. Ezek különösen akkor állnak majd jól, ha barna a szemed, de, ha más színű, akkor is bátran viselheted őket. Vékonyan húzd ki a szemed alul és felül, a szempillák tövénél fekete vagy sötétbarna ceruzával, és egyszerűen vigyél fel némi bronz, arany vagy barna szemhéjpúdert. Ehhez a sminkhez is jól mutat az ajakfény.

Ha a natúr smink mellett szeretnél némi színt is vinni az arcodra, a szemhéjra használhatsz halvány, de látható rózsaszínes-narancssárgás árnyalatú púdert is. Ha ez a megoldás nem tetszik, a szádat is festheted valamilyen gyümölcsszínre: a málna- vagy eperszínű szájfény kifejezetten jól mutat.

  • Megosztás:
hirdetés