A menyasszony külsejének sarkalatos pontja a smink, hiszen ez teszi még ünnepélyesebbé az egész megjelenését.

hirdetés

Ha te is épp házasodni készülsz, bizonyára tudod, hogy nem könnyű eldönteni, hogy mi az, ami illik a ruhához, kényelmesen érzed benne magad, és még a fényképeken is jól fog mutatni. Ha viszont felteszed magadnak az alábbi három kérdést, máris közelebb leszel a megoldáshoz.

Hogyan sminkelsz általában?

Érdemes átgondolni, hogy a hétköznapokon milyen sminket viselsz, és ezt továbbgondolni, felturbózni egy kicsit. Nem szerencsés egy ettől teljesen eltérő, új fazont pont az esküvőn kipróbálni, mert nem fogod a magadénak érezni, és könnyen előfordulhat, hogy a fotókaz nézegetve felmerül majd a kérdés benned, hogy ki is ez a nő ott a menyasszonyi ruhában. Fontos, hogy a nagy napon nem az erőteljes, feltűnő smink a jó választás, hanem az, ami természetesnek hat az arcodon, és kiemeli a legelőnyösebb vonásaidat. Ha teheted, kérd profi segítségét!

Milyen lesz a frizurád?

Mielőtt felkerül a smink, nem árt gondoskodni a frizuráról, hiszen ha már ki vagy festve, a fodrász nem tudja úgy megmosni a hajad, és az sem szerencsés, ha a gőzben, párában és hajformázók kereszttüzében elfolyik a kence az arcodon. Ám mielőtt véglegesen döntesz arról, milyen sminket szeretnél, érdemes a frizurával együtt lepróbálni, megnézni, hogyan mutatnak együtt, hiszen nagyon kellemetlen lenne, ha az esküvő előtt egy órával derülne ki, hogy a kettő stílusa üti egymást. Egy vintage stílusú smink például nem igazán illik egy modern, lazább hajkölteményhez, és fordítva.

Mennyi időd lesz a sminkre?

Mielőtt kiválasztod a sminkedet, nem árt számításba venni azt is, hogy mennyi idő áll majd a rendelkezésedre, hogy elkészüljön. Egy igényes alap sminkhez is legalább 40 percre van szükség, de ha extrákat is szeretnél, mint például kontúrozás vagy műszempilla, ennek legalább a duplájára is szükség lehet. Jó, ha ezt szem előtt tartod, hogy ne fulladjon kapkodásba az egész.

  • Megosztás:
hirdetés