Hiába telt el 52 év a halála óta, még ma is Marilyn Monroe az egyik legnagyobb divatikon. Halhatatlanságát jól bizonyítja, hogy az eltelt évtizedek dacára nők ezrei utánozzák öltözködési stílusát és lehengerlő sminkelési technikáját, ami, bár látványos és merész, nem hivalkodó.

A szexistennő nem esett túlzásokba, szemét fekete kontúrral, száját pedig élénk piros rúzzsal hangsúlyozta, de igazi szexepilje a bal orcájára festett pötty volt. Ha te is szívesen hangsúlyozod a nőiességedet, készítsd el Marilyn sminkjét!

Marilyn Monroe-smink lépésről lépésre

Az előzetesen megtisztított és hidratált bőrt alapozd le egyenletesen. A szemeid se maradjanak ki, csak így lesz a smink tartós. Vigyél fel kevés bronzosítót az arccsontok alá, ezzel kiemeled a vonásaidat, és az arcod sokkal karakteresebbnek tűnik majd.

Natúr, bézses árnyalatokkal rajzolj a szemednek árnyékot, ezt közvetlenül a szemgolyó vonalán tedd meg, így a tekinteted mélyebbnek hat, és a fekete kontúr sem nyomja majd össze. Ez különösen akkor fontos, ha amúgy is pici vagy közel ülő szemeid vannak.

Akár kenhető tussal, akár tusceruzával húzz vékony vonalat egészen a szempilláid tövébe, a végét cicásan kanyarintsd felfelé. A lényeg a határozott mozdulatokon van, minél kevesebb vonalból tevődik össze a kontúr, annál szebb íve lesz.

Ha ezzel megvagy, szempilla-göndörítővel adj ívet a pilláidnak, majd fesd át őket fekete szempillaspirállal. A szemöldöködet is fésüld át és emeld ki, hiszen ettől lesz igazán drámai a végeredmény.

Púderrel fixáld az alapozást és a sminket az arcodon, majd pirosítóval rajzold meg az almácskáidat, végül ne feledkezz meg a szépségpöttyről se – ezt szintén érdemes tussal megrajzolni.

A szádat piros kontúrceruzával emeld ki, így nemcsak szép formája lesz, de a rúzs sem kenődik majd el. Utolsó lépésként fesd ki a szád, és már készen is van a Marilyn Monroe-smink. Ha kicsit felturbóznád az egészet, akár műszempillákat is felragaszthatsz.

  • Megosztás:
hirdetés