Nagy megtiszteltetés, ha koszorúslánynak kérnek fel, ám a tisztség nemcsak a szép ruhával jár, fontos teendőid is lesznek.

Összegyűjtöttünk néhány szabályt, amit koszorúslányként nem szabad megszegned az esküvő előtt és közben sem!

Ismerd a feladataidat!

Érdemes már akkor átbeszélned a menyasszonnyal a részleteket, amikor felkérnek koszorúslánynak, és elvállalod a feladatot. Tudakold meg, hogy pontosan miben várja a segítségedet – ez azért fontos, mert minden esküvő más és más, ha több koszorúslány van, megoszlanak a feladatok, és az is lehet, hogy a menyasszony egyszerűen azt szeretné, hogy lelkileg támogasd. Ha mást is bízna rád, azt pedig beszéljétek át, hogy pontosan tudd, mit kell majd tenned a nagy napon. Nem szabad túlzásba esni, hiszen egy túlbuzgó koszorúslány felesleges terhet jelent az ifjú párnak.

Figyeld a menyasszonyt!

Tartsd rajta a szemed a menyasszonyon, segíts a ruhájával, csokrával, igazítsd meg a haját, ha elcsúszik, és ne kerülj messzire tőle, hátha szüksége lesz rád. Vigyél neki egy szelet tortát, ha még nem volt ideje enni, és, ha már látod, hogy nagyon elfáradt a táncban, rabold el, mentsd ki néhány percre!

Csak óvatosan az alkohollal!

Fontos, hogy te is jól érezd magad az esküvőn, de alkoholt csak mértékkel fogyassz, hiszen fontos feladat a tiéd, végig számítani fognak rád. Ráadásul a koszorúslányok majdnem olyan központi szerepben vannak, mint a menyasszony és a vőlegény, így nem szerencsés kínos helyzetbe hoznod magad és a párt azzal, hogy túl sokat iszol.

  • Megosztás: